knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
1493.gif CocoBounty
168 x
datum členem od: 28.06.2008
ying-yang 40, muž, Praha
příspěvků : 162

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 04.12.2009 - 20:52
Akční, drsné, krvavé a chladně bezcitné. Avšak na druhou stranu protkané moudrostí. Také jsem nejprve přečetl Cestu, ale u Tahle země není pro starý jsem se pobavil o chlup víc než u Cesty. Je tam víc postav, jejichž osudy jsou mistrně provázány. Navíc je svižnější a napínavější. Jako celek je kniha opravdu skvost!
přidáno přidáno: 02.12.2009 - 15:47
Asi nejvtipnější kniha jakou jsem kdy četl. Je to chytře vtipné, čtivé a napínavé. Scénky u Freuda v ordinaci nebo u G.B. Shawa mě rozesmály pomalu až k slzám. Ovšem i ostatní zastávky byly vtipné a celý ten příběh neuvěřitelně promyšlen a vymyšlen. Trošku mě zklamala až ta zrada, ale tak životu nějak neodmyslitelně patří. Každopádně, výborně a děkuji pane Dahle.
přidáno přidáno: 28.11.2009 - 23:26
Knihu jsem dlouho odkládal. Odrazovali mě řeči ohledně ponurého Kafky a jeho postav. Teď však musím říct, že s většinovým názorem nesouhlasím. K. mi přišel celkem sympatický a ze začátku hodně neohrožený. Každopádně silná osobnost. Byrokratickyý a možná až nesmyslný soudní systém, kterým se musí stále proplétat by porazil i větší kádry. Škoda, že román není dokončen a tak se zde ztrácí souvislost při změně jeho chování, které vyvrcholí tím koncem. Na každý pád jsem byl mile překvapen.
přidáno přidáno: 24.11.2009 - 10:50
Tak to dobrodružství Námořníka a Luly slibovalo víc. Celý ten příběh měl rozhodně větší potenciál. Jinak se mi moc líbilo dělení příběhu do mlaých kapitol a super byl i děj postavený na dialozích. To je přesně podle mého gusta. Konec mě vrhnul do docela slušný depky, ale co, jinak to asi nešlo . . .
přidáno přidáno: 21.11.2009 - 13:53
Začátek knihy mě, k mému vlastnímu nemilému překvapení, vůbec nebavil a považoval jsem tuto knihu za jednu z nejhorších od Kurta Vonneguta. Ovšem postupem času se kniha srovnala se všemi skvosty, které Kurt Vonnegut napsal a opět jsem se skvěle pobavil. Tentokrát si tento bard políčil na peníze a na chápaní peněz společností i bohatými lidmi. Je ten kdo peníze svých předků rozdává blázen? Nebo by to tak mělo být a blázni jsou ti, co si peníze cpou do matrací a bankovních kont? Je větší šílenství peníze věnovat nebo je utratit za 300 let starý obraz? Zkrátka, moc dobré čtení, opět moc dobré !
přidáno přidáno: 13.11.2009 - 18:00
Tak vtipné to bylo, o tom žádná. Že by mě to však nějak nadchlo, to se říci nedá. Až na Guse Levyho jsem neměl rád žádnou z postav, samej mongoloid a kretén :). Jestli si chce někdo oddychnout a posmát se bez velkého přemýšlení, tak vřele doporučuji.
přidáno přidáno: 27.10.2009 - 12:52
První polovina mě nijak zvlášť nenadchla, jenom pachtění pilotů, vidiny, nevidiny, gremlini, negremlini, honičky ve vzduchu. No nebyl můj šálek kávy. Ovšem druhá část to byla malina, přečetl jsem jí jedním dechem, najednou z ničeho nic úžasný čtení. Donutilo mě to uvažovat o mnoha věcech, které dnes vidím kolem sebe a bral jsem je už jako samozřejmost, ale samozřejmost to není a je třeba s tím něco dělat, než se to vymkne kontrole jako v Honu na Lišku.
přidáno přidáno: 20.10.2009 - 18:08
No nejčernější, mě spíše přišel jako nejzábavnější. Především první půlka, kterou jsem zhltnul jako malinu během jednoho večera. Zbytek už sel hůře. Kniha j,e dá se říct, takové volné pokračování či rozšíření Snídaně Šampiónů, jenom se mi líbí víc.

Taky jsem zkusil scatování a pomáhá to :) . . . Býdy uídy býd . . .
přidáno přidáno: 12.10.2009 - 23:03
Uf! Tak musím uznat, že to byla síla. V žádném případě Sci fi, ale až zle realistické a opravdové. Příběh má spád, napětí a kolikrát hodně děsivé momenty (jako překvapení pod poklopem v domě). Člověk si ty dva opravdu zamiluje a přožívá s nimi strastiplnou cestu neskutečně depresivním a desivým prostředím.
přidáno přidáno: 07.10.2009 - 09:28
K této knize jsem se dostal jen díky tomu, že byl v jednom vydání s Velkým Gatsbym. Přišlo mi líto nechat 142 stránek ladem a tak jsem se do toho pusti. Ten příběh mě nijak zvlášť nebavil. Když jsem na konci četl ten náčrt, jak měl román pokračovat, přišlo mi to daleko lepší, než co jsem zatím přečetl. Kdyby tedy FSF stihl román dokončit, asi bych hodnotil mnohem lépe . . .
zapln-grey1 ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek