knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
1633.gif vjera
245 x
datum členem od: 21.08.2008
ying-yang 32, žena
příspěvků : 93

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 06.09.2010 - 20:14
Čtivá kniha, k níž jsem si vytvořila zvláštní, rozporuplný vztah. Mnohé pasáže jsou zbytečně natahované a měla jsem občas i pocit, že se autor v podstatě pořád opakuje... Jedno se ale musí nechat - hlavní postavy jsou chytře zahaleny tajemstvím a autor předkládá různé podněty k přemýšlení v pravidelných dávkách a tímto napínáním si vlastně zajišťuje zájem o druhý díl. Otázka "Je nebo není vlkodlak?" mě napadla snad u každé z postav a druhý díl si přečtu už jen kvůli tomu, abych zjistila, co jsou zač ty kapky, co Eric požívá....
přidáno přidáno: 26.08.2010 - 10:39
Napadá mě spojení "velmi čtivá záležitost". Noční i Denní hlídka se mi četly velmi dobře a nejinak je tomu i s Šerou hlídkou. Navíc se mi zdá, že se zde čtenář dozví spoustu zajímavých informací o Jiných a jejich vztahu k lidem, historii... Opravdu skvělé čtení, které mě opět vybízí, abych si přečetla Poslední hlídku. A to prosím mezi sebou ty knížky nejsou dějově propojené! Fascinující.
přidáno přidáno: 21.08.2010 - 11:36
Film mě naprosto uchvátil. Málokdy se stane, že při následovném čtení předlohy se bavím minimálně stejnou měrou, jako u filmu. The Prestige (ty překladatelské machinace ignoruji) je vynikající film. Kniha je v mnoha směrech jiná, ale přesto se čte jedním dechem, je poutavá a podstatu má takřka stejnou. Musím uznat, že mi potvrdila mé domněnky z filmu a dokonce mi přinesla nové poznatky. Podle mě je tahle knížka víc, než se zdá a mělo by si ji přečíst více lidí. Stojí za to. Ostatně kolikrát bez kvalitní předlohy nevznikne ani kvalitní film....
přidáno přidáno: 09.08.2010 - 09:03
Nevýhodou je, že jsem Denní hlídku četla víc jak měsíc. Nikoli proto, že bych se u ní nudila, ale neměla jsem čas a ... no, prostě tak. Proto si vlastně nyní nemůžu udělat kompletní obrázek např. z prvního příběhu, který jsem četla po malých kousíčcích. Nicméně můj dojem je tak jako tak o malou kapičku (jinak pět procent) horší než u Noční hlídky, což ale neznamená, že jsem si čtení neužila a pořád jsem světem Jiných uchvácena. Rozhodně si to musím přečíst ještě jednou!
přidáno přidáno: 05.04.2010 - 16:27
Pokud už po deseti stránkách prohlásím, že mě knížka baví, většinou stejný pocit trvá až do poslední stránky. A taky že ano. Netradiční příběh, který je zábavný, celkem komplikovaný, obsahuje dostatek filozofie pro uspokojení náročnějšího čtenáře a zároveň je ve své podstatě triviální, mě do sebe vtáhl a v době, kdy jednu knížku čtu klidně i měsíc, jsem Noční hlídku přelouskala za 5 dní. Upřímně se těším, až se vrhnu na Denní hlídku. Bravo.
přidáno přidáno: 04.04.2010 - 22:56
V určitých ohledech o krapet lepší než Preludia a Nokturna. Neil Gaiman je vynikající spisovatel, a když je ještě navíc podpořen krásnou malbou, není co dodávat. Po přečtení tohohle díla mi v hlavě stále zůstává věta "Humanity, I love you. You never cease to amaze me.", která tak báječně vyjadřuje mé pocity. Jak už jsem psala u prvního dílu, Sandman = povinnost!
přidáno přidáno: 21.02.2010 - 13:41
Nevím proč, ale ačkoli jsem nebyla napoprvé nadšena, přečetla jsem si Vránu hned pětkrát... Málokde najdete tak úžasná slovní spojení, věty a slova obecně. Rozhodně doporučuji.
přidáno přidáno: 19.02.2010 - 21:50
Souhlasím s předchozím komentářem - Vysoká cena za život postrádá sandmanovskou poetiku jako sůl. Při čtení jsem se nenudila, ale postrádalo to šťávu, něco, co by vzbuzovalo touhu stránku otočit a vědět, co na ní je... Což se mi stává právě u Sandmana, ale u epizody "Smrt na dovolené" bohužel nikoli.
přidáno přidáno: 19.02.2010 - 08:04
Jako komiksový neználek jsem se pustila do víru "obrázkové četby" s oslavovaným Sandmanem, rovnou v originále. A udělala jsem dobře. Je to nádherný komiks, který má co říct, nenudí a některé věty jsou až... snové. Neila Gaimana považuji už dlouho za mistra, a to jsem od něj četla jen dvě knihy. Jeho Sandman je naprosto odzbrojující počin, který vřele doporučím všem. Pár drobností mi uniklo, ale už jen ten fakt, že jsem ho hltala jako bramborový salát o Vánocích (mňam), o něčem svědčí. Sandman = povinnost!
přidáno přidáno: 04.02.2010 - 16:25
O chlup lepší než první díl, konečně se mi dostalo toho napětí, ale bylo bohužel vykompenzováno velkým množstvím věcí, o nichž si člověk i říkal, že jsou postavené na hlavu. Každopádně se kniha četla dobře i ve stavu nadopování kávou a nevyspalosti, nepodporovala touhu spát :-) To mi připomíná, že hlavní hrdinové nějak moc pili kafe a pojídali obložené chleby, jako kdyby nic jiného neexistovalo.... Nicméně pokračování výborné a pokud bude třetí díl zase o trochu lepší, zlobit se nebudu.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek