knihi.cz
...máte něco rozečteného?
knihy autoři čtenáři diskuze
1633.gif vjera
245 x
datum členem od: 21.08.2008
ying-yang 32, žena
příspěvků : 93

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 13.02.2011 - 17:48
Dala jsem na kamarádovo doporučení, že je to vynikající komiks. Mám ale pocit, že jsem snad četla něco jiného, protože mě nerozesmála byť jediná hláška. No, pokud se tam něčemu ovšem dá říkat hláška... Nečte se to špatně, nenudila jsem se, ale nejedná se o typ komiksu, který by mne zcela pohltil. Třeba jako Sandman nebo některé díly Preachera. Škoda.
přidáno přidáno: 04.02.2011 - 09:44
Tuto povídkovou knihu doporučuji jen těm, co mají aspoň trochu přehled ve světě sandmanovského Snění. Soubor jedenadvaceti textů různých autorů vycházejících právě z tohoto světa totiž nabízí širokou škálu narážek na nejrůznější postavy, které prostě musíte znát, aby jste si četbu aspoň trochu užili. Některé jsou naprosto nevýrazné, jiné (především ty, kde vystupuje samotný Morpheus) okamžitě okouzlí. Ač jsou tyto texty jako celek velice pěkný soubor, nutno dodat, že Gaiman je Gaiman a vizuální stránka tomu pekelně chybí. Nicméně jako četba pro volné chvíle.. proč ne.
přidáno přidáno: 02.01.2011 - 09:46
K předchozímu komentáři - o účincích hlasu víme všechno potřebné, stačí jen pozorně číst a nepřeskakovat stránky ;-)
přidáno přidáno: 30.12.2010 - 16:20
V mých očích zatím jednoznačně nejlepší sandmanovský příběh a snad i komiks, co jsem četla. Dějový, rozmanitý, zajímavý (konečně se lépe seznámíme se všemi sourozenci lorda Morfea, nejen se Smrtí), tradičně plný famózních myšlenek a úvah, skvěle nakreslený... Chválu bych zde mohla psát až do skonání světa. Pro případné čtenáře pozor - zdánlivě beozobsažné a chaotické povídání Deliria má svůj smysl. A komu to třeba nedojde, v českém vydání si přečtěte doslov, který dovysvětlí i to, co lze jen těžko zaznamenat.
přidáno přidáno: 28.12.2010 - 15:05
Neměla jsem žádná očekávání. K přečtení mě vedla čirá zvědavost. Výsledek? BRAVO! POTLESK! Přečteno jedním dechem, který přerušoval pouze smích a občasné znechucení. Pro fanoušky komiksů povinnost!
přidáno přidáno: 12.12.2010 - 10:03
Kresba osobitá, ale mnohdy nepřehledná. Příběh? Kde? Filmové zpracování se mi nelíbilo, ale v porovnání s papírem jasně vítězí. Nechápu, co kdo na Sin City může obdivovat. Opravdu ne.
přidáno přidáno: 12.12.2010 - 09:47
Vynikající román, který by si měl přečíst opravdu každý. Je to jedna z mála knížek, které ve mě pokaždé zanechávají hluboké dojmy a pocity. Příběh ze zákopů první světové války není ani tak děsivý svým popisem zranění a různých druhů smrti, ale tím, že zdůrazňuje to, co je na každé válce to nejabsurdnější - fakt, že samotní vojáci spolu válči a zabíjejí se jen proto, že jim to někdo nahoře nařídil. Kniha, která pohne i největším kamenem!
přidáno přidáno: 09.12.2010 - 15:34
Vydařené dílo. Výtvarně zpracované na jedničku, obsahově na dvojku a celkový dojem trochu horší než z filmu. Nemůžu se totiž zbavit pocitu, že jsou Watchmen přeceňovaní a některé pasáže naprosto bezvýznamné... Nicméně Rorschach a Dr. Manhattan jsou vynikající postavy a díky nim mi bylo potěšením to číst! PS: Vendeta vychází se "souboje" s Watchmen jako vítěz a doporučuji ji víc.
přidáno přidáno: 30.11.2010 - 17:05
Kniha mého dětství. Bylo a stále je krásné si všímat, jak se mé vnímání celého příběhu se vzrůstajícím věkem mění. Nádherné, strhující, dojemné.
přidáno přidáno: 17.11.2010 - 18:28
Už prvnímu dílu jsem tak trochu vyčítala jeho přílišnou natahovanost a ta se nevyhnula ani pokračování. Nicméně jsem s knihou spokojená, je čtivá stejně jako první díl, pořád se něco děje, čtenář jednoduše musí číst dál a dál, drží pěsti hlavním postavám... a tak to má u správné knihy být. Osobně jsem v rámci žánru věčný začátečník, ale můžu směle tvrdit, že je to jeden z nejlepších literárních počinů s vlkodlaky a jinými "-dlaky".
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek