knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
790.gif strougy
1252 x
Nepraktický snílek a milovník příběhů všeho druhu.

datum členem od: 15.10.2007
ying-yang 40, muž, Praha
příspěvků : 62

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 03.03.2010 - 21:57
I přes spoustu krásně popsaných pokrmů, nad nimiž jsem toužebně slintal, se v případě knihy jedná o pouhou jednohubku z fast foodu, vhodnou ke konzumaci o přestávce v práci či při cestě tramvají.
přidáno přidáno: 12.02.2010 - 23:13
S výjimkou pasáží popisujících minulost Scottovy rodiny se jedná o pouze průměrný mysteriózní thriller s nepříliš sympatickou hlavní hrdinkou. A navíc postupem času mě začaly nesmírně iritovat veškerá ta slova jako "darda" či "famagor", která patřila do slovníku knižního páru a jimiž King "zasejřil" většinu knihy...
přidáno přidáno: 03.02.2010 - 14:44
Vrchol literární pokleslosti. Tajemný král zločinu a mistr hrůzy Fantomas, věčně pronásledovaný geniálním detektivem Juvem a jeho odvážným společníkem Fandorem, panoptikum prapodivných existencí žijících v podsvětí Pařížě a spousta temných událostí odehrávajících se na periferii města v čele s fiakrem, rozvážejícím mrtvoly a neznámými světelnými odlesky na hladině Seiny. Neskutečně zábavný brak.
přidáno přidáno: 24.01.2010 - 22:19
Na podobně přesládlé romantické příběhy jsem nejspíš moc cynický, ale prostě si nedokážu vybudovat vztah k postavám, které neustále překypují bouřlivými pocity, které pak náležitě květnatě líčí svému okolí. Ještě že je to tak krátké, jinak bych to nedokázal bez následků na duševním zdraví přečíst.
přidáno přidáno: 11.01.2010 - 13:31
Děsivost "A odpusť nám naše viny" vycházela jednak z toho, že podobná věc by se v podsatě mohla stát i ve skutečnosti, jednak ze zajímavé a nejisté morálnosti jednání jednotlivých osob. Zbav nás od zlého už bohužel využívá silně nepravděpodobné nadpřirozené prvky v podobě výjimečnými schopnostmi vládnoucích dětí a postavy se dají jednoduše rozdělit do kolonek dobrý - zlý, takže se už jedná o pouze slušně napsanou detektivní fantasy. A to je při autorově talentu poněkud škoda.
přidáno přidáno: 28.12.2009 - 12:48
Barker má sice úžasnou představivost a talent na vykreslení nadpřirozené hrůzy, to by ovšem všechnu hrůzu vznikajicí z tajemné postavy Mamouliana nesměl zabít hloupým vysvětlováním jeho původu, čímž ho připravil o mysteriózní auru iracionálního tajemna a navíc ho poté degraduje tím, že jako neschopný ňouma si není schopen poradit s nezajímavými a obyčejnými hrdiny. Škoda.
přidáno přidáno: 08.12.2009 - 21:01
Ne že by autorka neměla v určitých bodech třeba i pravdu, ale způsob, jakým ji prezentuje a podpůrné argumenty, které vybrala, vypadají spíše jako špatný vtip. O tom, že spousta lidí přichází kvůli vlivu korporací o práci mě prostě nepřesvědčí příklad životních osudů člověka, co se z bohatého finančníka stal bezdomovcem díky alkoholismu! A podobných příkladů je spousta, navíc není v podstatě poznat, co se autorka snažila knihou říct, v jejím podání jsou nadnárodní korporace chvilku zlé, chvilku dobré a tak stále dokola a vrcholem pro mě byla pasáž, označující konzumní způsob života za moderní filosofii vedoucí k lepšímu světu pro všechny. Brak.
přidáno přidáno: 23.11.2009 - 12:51
Naprosto průměrný fantasy napsané jako prapodivný mix všech obvyklých fantasy klišé a vykrádající Pána prstenů tak nehorázně, že to vyznívá až jako parodie. Ale zbylé dva díly si přečtu, zajímá mě totiž, zda se skutečně objeví fionavarská verze blanických rytířů :-)
přidáno přidáno: 06.11.2009 - 13:42
Capote tento svůj první literární pokus nechtěl vydat a evidentně věděl, co dělá. Nezajímavý příběh plný nudných postav, co se otravně nimrají ve svých pocitech mohl klidně skončit na dně koše a nic hrozného by se nestalo.
přidáno přidáno: 01.11.2009 - 16:26
Eseje věnované čistě literatuře či filmu jsou výborné a ukazují autorovu ohromnou erudici, ovšem v pasážích, věnovaných stavu současné společnosti, vyznívá profesor Líman až nechtěně vtipně a ze všeho nejvíce připomíná stareho mrzutého dědu, co sedí v houpacím křesle, pije jednoho lahváče za druhým a brblá, jak za jeho dob bylo chutnější pivo, lepší počasí a hezčí holky.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek