knihi.cz
...máte něco rozečteného?
knihy autoři čtenáři diskuze
1842.gif orson
335 x
Mám rád hlavně scifi a fantasy knihy, kvůli práci čtu hodně knih o webdesignu, grafice a digitální fotografii ale jinak nepohrdnu ani ostatními žánry.

datum členem od: 14.10.2008
ying-yang 47, muž, Praha
příspěvků : 207

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 25.11.2011 - 16:36
Konečně jsem se dostal k Agátě. Je to moje první detektivka, kterou jsem od ní přečetl a stálo to rozhodně za to. Děj napínavý od začátku do konce (na začátku jen trochu zmatek v tom množství postav, ale to se časem srovnalo, zejména když začaly ubývat :)) a to vysvětlení v závěru, kdy vše do sebe krásně zapadlo. Paráda. Určitě si dám časem další kousek od této mistryně detektivního žánru.
přidáno přidáno: 15.11.2011 - 16:03
Asi nejpodařenější a nejpodobnější "kulhánkovina", co jsem kdy četl - obdobné postavy (opět nesmrtelní upíři), záplatka (pomsta) a skvělé hlášky (oblíbená katana z té nejtvrdší ostravské oceli). Prostě jako z pera mistra českých akčních krváků - Kulhánka. Navíc to mělo i pěkné vysvětlení původu upírů. Skvělá oddechovka na jednu noc.
přidáno přidáno: 15.11.2011 - 14:16
Konečně jsem zase jednou narazil na scifárnu, u které člověk po přečtení pár stránek neví, jak to dopadne a o co vlastně půjde. Napínavé to bylo až do poslední chvíle. Pořád jsem čekal nějaký alespoň částečný hepáč na konci knihy - autor to naštěstí na poslední chvíli nepokazil a nezklamal. Pokud se vám nelíbí mariňácké knížky od tohoto autora (ty jsou opravdu povedené), zkuste alespoň tuto - mariňák je tam jen jeden :)
přidáno přidáno: 07.11.2011 - 16:27
Asi nejsem ten správný čtenář pro tuto knihu. Ze začátku to bylo zajímavé, ale časem mi to přišlo čím dál víc ujeté a přehnané. Autor prostě vrší moudra na sebe až z toho vznikne pomalu červená knihovna. Hodnocení zvedl jen fakt, že se mi líbil začátek, škoda, že to autor tak přehnal.

Jsou i ostatní knihy tohoto autora psány v podobném stylu, nebo jsem si prostě jen vybral špatnou knihu?
přidáno přidáno: 18.10.2011 - 20:25
Pěkné nezávislé příběhy vyprávěné z pohledu jednotlivých postav. Ze začátku trochu chaos, pak si to člověk jakž takž sesumíruje, nakonec se to celé proplete, vyvrcholí a nic z toho. Prostě takové "Rudišovské", ale na mě moc pomalé a bez pořádné pointy.

Chtěl jsem si jen přečíst něco od tohoto autora, ale asi jsem vybral pro mě špatný titul, zkusím ještě Grandhotel...
přidáno přidáno: 18.10.2011 - 20:22
Fabian prostě umí a vždy dokáže překvapit. Čekal jsem jen další mariňácké zážitky, ale setkání s jinou civilizací rozhodně ne. Škoda toho otevřeného závěru.
přidáno přidáno: 18.10.2011 - 20:17
Na tuto knihu jsem se docela těšil, protože kromě Žambocha, kterého opravdu můžu obsahovala i novely nebo povídky dalších českých fantastů, na které jsem se teprve chystal.

Vezmu to stručně:
Žamboch - super, jak jinak. Další povídka s mým oblíbeným hrdinou
Procházka - Ken Wood mě až tak moc nezaujal
Šlechta - trošku zklamal, ale stejně se na jeho Krvavé pohraničí podívám
Medek a Vrbenská - překvapivě zajímavé :)
přidáno přidáno: 18.10.2011 - 20:13
další kniha z edice „americká kuchařka na úspěch“ (to rozhodně neberte hanlivě), která je ale dobře zpracovaná, čtivá, stručná a plná pěkných ilustrací – prostě vizuálně dobrá kniha. Obsahově ovšem moc nevybočuje z této kategorie – spousta známých pouček, sem tam něco k zamyšlení, sem tam nějaký skutečně ve vaší praxi uplatnitelný tip.
přidáno přidáno: 09.09.2011 - 08:24
Lehké čtení o dětech, kterému se zasmějí hlavně rodiče. Stylem bych autorku zařadil někam mezi Halinu Pawloskou a Betty MacDonaldovou (ale blíže k té první) - čte se to dobře, občas se zasmějete, ale to je asi tak všechno.
přidáno přidáno: 09.08.2011 - 23:17
Drsné a působivé čtení. Sice už asi od půlky člověk tuší, jak to asi dopadne, ale i tak z toho běhá mráz po zádech. Díky bohu, že ta doba je už pryč.

Trochu mi vadil styl - některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé a ukecané, jazykově trochu přehnané, ale čtivosti to až tak moc neubralo. Až mi trochu otrne, tak určitě zkusím další knihu od tohoto autora.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... 21
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek