knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
1842.gif orson
335 x
Mám rád hlavně scifi a fantasy knihy, kvůli práci čtu hodně knih o webdesignu, grafice a digitální fotografii ale jinak nepohrdnu ani ostatními žánry.

datum členem od: 14.10.2008
ying-yang 47, muž, Praha
příspěvků : 207

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 23.05.2012 - 23:21
Smekám před autorem. Napsat takhle poutavý příběh jen pomocí emailů, to dokáže málokdo. Vše se točí kolem dvou postav a jejich postupně budovaného online vztahu. On je po rozchodu, ona vdaná, nikdy se pořádně neviděli ale díky emailům budují mezi sebou silnější a silnější pouto. Vše to postupně graduje až do finále. A při tom to vše začalo překlepem... Jsem zvědav o čem je pokračování.
přidáno přidáno: 22.05.2012 - 14:33
Jednoznačně dobrá kniha - pokud máte rádi červenou knihovnu a knížky o vztazích tak vřele doporučuji. Velmi originální (fungující a fakt perfektní) je způsob, který autor použil pro vyprávění - popisuje co se stalo v jeden a ten samý den, po dobu dvaceti let. Občas se v ten den stane něco výrazného, mnohdy je to jen jeden z mnoha všedních dnů. Občas autor popíše, co se v uplynulém roce stalo, občas si to musí čtenář domyslet.

Zatím bych tuto knihu zařadil mezi ty nejlepší, co jsem letos četl.
přidáno přidáno: 12.05.2012 - 21:34
Metro 2033 je tak trochu jiná sci-fi - nazval bych to spíše postkatastrofické sci-fi - hlavní hrdina pořád putuje a potkává nové lidi, společenské řády a podobně. Nakonec sice dorazí, ale náplň celé knihy je putování a poznávání. Pravda v závěru byla nějaká pointa, ale nebylo to nic překvapivého.

Celový nápad - život lidí v metru po atomové válce - je skvělý. I popis toho, jak to tam vypadá, jak lidi žijí, ale přišlo mi to nedomyšlené - například tam používali osvětlení, ale nebylo vysvětleno kde berou energii, hodně tam pálili dřevo, ale jeho získávání bylo složité. Platilo se se náboji, ale kde je pořád brali? A hlavně za co a jak je tam vydělávali?

suma sumárum je to hodně jiné sci-fi než na jaké jsem byl zvyklý - obsahovalo mnohem více filozofie, úvah a nedotažených nápadů. Pokračování si asi nepřečtu, spíše se jen podívám o čem je.
přidáno přidáno: 30.04.2012 - 14:56
Sbírka fejetonů o moderním manželství - každé téma je zde zpracováno z jeho i z jejího pohledu, což přináší řadu zábavných situací a historek.
přidáno přidáno: 30.04.2012 - 14:51
Zase jsem po dlouh0 době zkusil fantasy. Tohoto autora mi někdo doporučil v komentářích na mém blogu pod článkem o nejlepších fantasy knihách a připsal, že to píše podobně akční fantasy jako Žamboch. No tak s tím bych moc nesouhlasil, ale jinak to byla kniha pěkná (ale nijak moc nadprůměrná), možná si od téhož autora ještě něco přečtu.
přidáno přidáno: 25.04.2012 - 14:58
Skvělé povídky od mého oblíbence. Tentokráte nezůstává pouze u fantasy, ale zabrousí také do sci-fi, lehké filozofie a humoru. Většinu z nich jsem už četl dříve, ale to mi vůbec nevadilo.
přidáno přidáno: 19.04.2012 - 15:54
Pěkné napínavvé příběhy autora z jeho působení v pobřežní hlídce - nehlídal tam (ne)plavce jako David Hasselhoff, a neokukoval Pamelu, ale rybáře, kteří pytlačili. Nebyla to žádná lehká práce, nevím nevím, jak by si s tím poradil David H. :)
přidáno přidáno: 16.04.2012 - 23:33
Některé povídky nic moc, ale z jiných mi doteď běhá mráz po zádech - třeba povídka Odpadlík o tom, jak malé dítě musí od svého mládí tvrdě pracovat a jak se to podepíše na jeho fyzickém stavu a zdraví... nebo povídka Jenom maso o dvou zlodějích a co s nimi provede jeden jeden vydařený úlovek.
přidáno přidáno: 04.04.2012 - 20:33
Krapet delší román o útěku manželů z města na venkov - na jedné straně je to romantika jako blázen (hotová červená knihovna), idealismus z toho čouhá ze všech stran. Ale na druhou stranu popis krize, stávek a chudoby stojí také za to - dneska není krize, dneska se máme oproti tehdejší době jak prasata v žitě. Všem, kteří nadávají na krizi bych to doporučil jako povinnou četbu, asi uvědomili, jak dobře se máme.

Jinak je to opět moc pěkná a čtivá kniha (pokud vynecháte popisné pasáže), trochu připomínající jiný román autora - Bílý den.
přidáno přidáno: 26.03.2012 - 23:10
Tak poslední díl je nejslabší. Celkově mě trilogie spíše trochu zklamala (podle toho hodnocení jsem čekal něco lepšího). Ke konci už si autorka vymýšlela trochu silné zápletky a pasti, tak trochu mimo realitu... pokud si chcete přečíst dobrý román z prostředí reality show budoucnosti, zkuste Running Mana od Stephana Kinga, to je prostě jiná kategorie.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... 21
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek