knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Saturnin
201 x
datum členem od: 10.12.2008
ying-yang 36, muž, Matka měst
příspěvků : 73

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 07.03.2014 - 16:58
Tahle knížka rozhodně není přeceňovaná, ona je totiž vynikající. Uznávám ale, že člověk musí být naladěný na určitou "notu", aby to tam všechno vstřebal. Přijde mi, že Formánek (Prsatý muž) chce chvílemi obejmout celý svět, přitom nejvíce bojuje sám se sebou. Je to zajímavé zrcadlo egu a charakteru jednoho člověka a zároveň také zrcadlo celé západní civilizaci. Místy mi to připomíná Mistra a Markétku, zejména ty pasáže, kde figuruje TO a pak ve druhé polovině Bůh a Ďábel.
přidáno přidáno: 19.01.2014 - 23:12
1) Překlady jsou OK. Ne každý, kdo to čte je IT Geek (například Cloud přeložený jako "oblak" je v pohodě.

2) Souhlasím s tím, že sem leccos opakuje, hlavně to o tom souboji integrovaného systému Applu a otevřeného systému Microsoftu.

3) Na můj vkus je tam hodně chyb - překlepů a různých opakujících se slov. Jako kdyby tu knihu nečetli pro kontrolu dost důkladně.

4) Obsahově ale geniální. Ukazuje to Jobsovu povahu, ale i úplné začátky počítačů. Jak to v Sillicon Valley všechno začínalo. Zajimavé je to, jak se ti lidé znají s prezidenty, jak si navzájem kradou nápady, jak dosahují to, co chtějí. Šokující jsou ty pasáže, jak pracují desítky hodin týdně, víkendy, noci. A pak se to hezky zrcadlí v tom, že zdraví máme jen jedno...rakovina, konec. Zajímavé je také to, že Jobs se vůbec nevěnoval filantropii - jeho vztah k penězům je celý takový zvláštní. A jsem rád za tu pasáž o Pixaru a jeho filmech. To je super "vedlejší produkt" Jobsova snažení. Mám filmy od Pixaru moc rád.
přidáno přidáno: 08.12.2013 - 23:17
Tak tohle by si měl přečíst každý, kdo někdy přičichl k hazardu. Krásný příklad toho, jak si tím lze zcela zruinovat život. Místy jsem si říkal, to snad ani není možné, on to zase všechno prohrál. Zajímavé je i to spojení se statistikami hazardu v ČR, jak tady není žádná regulace, jak tu hazard bují a ani se z něj neplatí daně.
přidáno přidáno: 13.11.2013 - 22:19
Hodně těžká knížka. Sem tam prokukuje nějaká zajímavá pravda - například o tom, že náhoda vlastně neexistuje, ale celé je to nějaké takové neucelené. Ten příběh samotný (úprk před vládními vojáky, setkávání s různými lidmi, energetická pole a rostliny) je zajímavý, strhujcí a dramatický. Pasáže, kde se jde do hloubky vysvětlovaní aspektů vhledů jsou nuda...
přidáno přidáno: 19.10.2013 - 21:34
Libí se mi ta psychologie. Někdy jsem se vlastně ponořil do Christopherovy duše. Chvílemi jsem s ním soucítil a zažíval skoro i jeho bolest a jindy ve slabších momentech jsem si říkal, jak může být tak "hloupý", vždyť ty věci jsou tak jednoduché. Je parádní jak někdy Christopher dokáže rozebrat svět kolem sebe na úplné elementy. Možná by z té knihy mohli udělat film...
přidáno přidáno: 05.10.2013 - 15:05
Na začátku jsem se párkrát smál i nahlas, a to se mi u knih nestává. Postupem času to trochu upadalo, ale líbily se mi ty zážitky specialisty na výbušniny Alana Karlssona. Ta jeho setkání s prezidenty a diktátory - člověk s ním proletí půl století světové historie. Co se vulgarit týče, tak mi nadužívané nepřišly, naopak tam byly trefné a vtipné. Na odlehčení a zasmání dobrá kniha.
přidáno přidáno: 31.07.2013 - 17:20
Rudiše mám rád, tohle je sice trochu slabší než Konec punku v Helsinkách, ale pořád je to nejlepší český současný autor. Závěr se mi líbil hodně a v knize si myslím každý najde nějaké svoje pravdy. Přečteno za pár hodin. (Knížka je za tolik peněz hodně krátká = ne počtem stran, ale počtem znaků)
přidáno přidáno: 23.07.2013 - 12:46
Nebýt těch náboženských pasáží, které jsou mnohdy zdlouhavé, tak je to kniha bez chyby ;) Poskytuje náhled do doby těsně po převratu. Pravdivě vykresluje situaci, která v Rumunsku panovala. V lecčems je to hodně podobné i Československu. Přečtěte si!
přidáno přidáno: 26.06.2013 - 12:57
Kvalitně napsaná kniha. Je tam hezky vidět, jak se mohou karty v průběhu života obracet a míchat. Rád bych jen opravil zdejší popis knihy: Oni se nepotkávají jen jednou za rok. To jen čtenář dostává zápis vždy z 15. července a zjišťuje, co se událo nejen v ten den, ale i za uplynulý rok. Dex a Em. Em a Dex.
přidáno přidáno: 31.05.2013 - 13:58
První 3/4 knihy jsem měl pocit že čtu nehorázný brak. Poslední čtvrtina knihy mě alespoň pobavila. Co lze ocenit je určitě autorova fantazie a odvaha používat skutečná jména, i když se tím asi vystavuje poměrně velkému riziku. Věřím, že se v některých konstrukcích může blížit dost pravdě, což by mohlo některé jmenované osoby rozladit...
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek