knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
1407.gif Ja7
640 x
Zájmy: knihy (převážně žánry sci-fi, fantasy a horror), psi, příroda, sport (volejbal, cyklistika, in-line, squash, muay-thai), kreslení, počítač.

datum členem od: 21.05.2008
ying-yang žena
příspěvků : 36

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 18.07.2008 - 09:25
Další kniha o fascinující cicilizaci Čílů. Ačkoliv jde o volné pokračování, nemá smysl tento vynikající román číst bez znalosti předchozího dílu "Dračí vejce". Přestože jde o hard sci-fi, četbu si skvěle užije i člověk, kterému fyzika, astronomie a matematika příliš nevoní.
přidáno přidáno: 12.01.2009 - 14:40
Zajímavá trilogie, která se snad v novém vydání (v novém překladu) dočká i lepšího hodnocení čtenářů.
přidáno přidáno: 12.01.2009 - 14:44
Fenomenální science fiction - jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. Napínavý, spletitý příběh se spoustou nevšedních postav, mohu jen vřele doporučit. Lze číst i samostatně bez znalosti předcházejícího dílu "Sluneční poutník".
přidáno přidáno: 23.02.2009 - 09:58
Se vší úctou ke Gaffovi, plete hrušky s celerem... Kulhánkovy knihy jsou akční, krvavý, zábavně ujetý brak. Malevil není o akci, ani o krvi, snaží se poctivě a dobrodružně rozebrat možnou variantu přežití lidí po atomovém výbuchu. Z pohledu dnešní doby jsou postavy příliš idealizované, místy kulhá logika, příliš často hraje roli náhoda... Pokud bych to měla přirovnat ke stylu nějakého spisovatele, pak se nabízí třeba Karel May - nikoliv námětem: dobrodružstvím a idealizací hlavního hrdiny. Srovnávat s Kulhánkem je úplně mimózní.
přidáno přidáno: 23.02.2009 - 10:09
Když nějakého spisovatele nesnáším, tak ho nečtu:-). To naštěstí není případ Stephena Kinga. Napsal pár slabších věcí, ale především spoustu vynikajících románů a "Svědectví" se mezi ně rozhodně řadí. S obvyklou vynikající psychologií vystupujících postav je nám předložen zánik většiny lidstva vlivem smrtící epidemie. Druhá polovina knihy se věnuje přeživším dvěma skupinám poměrně nestandardním způsobem: příběh se mění ve střetnutí dobra se zlem. Zní to možná hloupě, ale četlo se to moc dobře. Slabší, nudnější pasáž nastala jen někdy v polovině a kniha také trpí častým Kingovým nešvarem - přemrštěným koncem. Přesto bych román neváhala zařadit mezi TOP 25 knih, co jsem přečetla
přidáno přidáno: 18.03.2009 - 08:55
Čtivý thriller, který poněkud kazí jaksi nedomrlý konec a taky fakt, že (z mého hlediska) autor píše prvoplánovým způsobem, jakoby počítal se zfilmováním románu. Každopádně napínavé a zajímavé čtení od začátku do konce, jen bych čekala méně klišé a více překvapení.
přidáno přidáno: 30.06.2009 - 11:29
Místy poněkud zdlouhavé a přespříliš popisné, ale jinak typicky napínavý Koontz: mladá žena s traumatickým dětstvím versus masový vrah. Téma zní sice otřepaně, Koontzovi se však podařilo vložit spoustu zajímavých, relativně originálních prvků. Psychika hlavní hrdinky je zpracována detailně, bohužel nikoliv tak přirozenou formou jak je tomu třeba u Stephena Kinga. "Intenzita" je přes veškeré mušky nadprůměrným thrillerem.
přidáno přidáno: 03.08.2009 - 10:47
Zábavně blboučké:-). Čistá sci-fi akce o souboji lékaře s mimozemšťany v Newyorské státní knihovně. Autor byl při psaní příliš mladý a ovlivněný sledováním televize, jeho kniha je naivní a nedomyšlená, až to tříská dveřma. Zkrátka zábavné, leč naprosto pitomé:-).
přidáno přidáno: 03.08.2009 - 10:48
Akční, čtivé, zábavné, bohužel hrubě přemrštěné, hlavnímu hrdinovi až příliš často pomáhají zcela nepravděpodobné náhody.
přidáno přidáno: 24.09.2009 - 09:13
Tohle má být konkurence Stephena Kinga? Ani náhodou:-). První polovina je přeslazená romance, druhá bezdůvodně kosí jednu postavu za druhou a závěrečné rozuzlení mě přimělo jen nevěřícně zakroutit hlavou. Dá se to číst, ale jde o pouhý průměr v žánru.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek