knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
1407.gif Ja7
640 x
Zájmy: knihy (převážně žánry sci-fi, fantasy a horror), psi, příroda, sport (volejbal, cyklistika, in-line, squash, muay-thai), kreslení, počítač.

datum členem od: 21.05.2008
ying-yang žena
příspěvků : 36

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 27.01.2011 - 14:02
První gamebook, jaký jsem kdy hrála. Bylo mi tuším 15 let, svůj první superpočítač Pentium 75 s 8 MB RAM a 800 MB HDD jsem si měla pořídit až za dlouhé 3 roky a z her jsem znala jen karetní a deskové. Interaktivní fantasy příběh, kde jsem mohla do určité míry rozhodovat o průběhu, řešit drobná puzzlátka a "bojovat" s pomocí čísel, to pro mě bylo jako zjevení. Nový svět, jakému jsem snadno podlehla a tak se stalo, že ze série "Lone Wolf" mi unikl jedině poslední díl, který se při nízkém nákladu ve spoustě knihkupectví vůbec neobjevil a dozvěděla jsem se o jeho existenci až s odstupem času (dnes se tato raritka prodává na aukru za tisíce Kč!). Jakkoliv tedy dojem z gamebooků pomalu slábnul, tomu prvnímu za hodiny zábavy a povedené vnitřní ilustrace nemohu dát méně než 80%. Být těžce nostalgická, dám i 100%.
přidáno přidáno: 21.01.2011 - 09:22
Mírně nadprůměrný thriller s konspiračním nádechem, o muži pátrajícím po příčině pádu letadla, ve kterém zahynula jeho rodina. Uspokojivému průběhu vráží do zad kudlu pointa (pro ateistu nestravitelná), otevřený konec a v neposlední řadě kulhající překlad s velmi špatnou redakční prací (spousta překlepů, hrubek a sem-tam i vyložený nesmysl).
přidáno přidáno: 09.12.2010 - 08:19
Tenká knížka, rozsahem delší povídka, ve které O.S. Card vezme čtenáře zpět do Bitevní školy, znovu se potkají s Enderem a několika dalšími dětmi z "Enderovy hry". Nosným tématem jsou zapovězené náboženské rituály v armádě geniálních dětí ze všech koutů světa a jejich malá vzpoura. Akci nečekejte, jen dialogy a náhledy do lidské duše.
přidáno přidáno: 11.11.2010 - 13:17
Věrný přepis filmu, vše podáno jednoduchým jazykem, místy probleskne černý humor, ale oproti svému kultovnímu celuloidovému předchůdci postrádá nějakou přidanou hodnotu, sebemenší překvapení, takže s hodnocením nemůžu jít výš. Filmy natočené podle knih bývají horší než literární předloha, pro knihy napsané podle filmu platí totéž a "Terminátor" není výjimka.
přidáno přidáno: 11.10.2010 - 10:40
Knížka pro čtenáře každého věku: ti mladší objeví nové obzory a dospělí si připomenou stará moudra, na jaké v uspěchané civilizaci nejspíš zapomínají. Kdesi v alternativní realitě se odehraje neštěstí, kvůli kterému domorodý chlapec Mau a anglická dívka Dafné (tedy Ermintruda, ale kdo by chtěl takové jméno) zjišťují, co je důležité, jak žít a jaká tajemství skrývá minulost Národa. Příjemné čtení plné laskavého humoru, místy smutné, občas napínavé, především však velmi moudré, aniž by šlo o nějakou těžko stravitelnou filozofii. 90%
přidáno přidáno: 14.09.2010 - 09:30
Mišmašoidní pohádka pro pubertální čtenářky (znalé klasických pohádek, jinak se nebudou chytat). Sem tam nějaký povedený vtípek, ve výsledku průměrné odpočinkové čtení.
přidáno přidáno: 03.08.2010 - 14:45
Překvapuje mě, kolik lidí považuje tuto knihu za nudnou... Já jsem ji četla v 16-ti letech o letních prázdninách a byla jsem nadšená, musela jsem se hodně držet, aby mi 1000 stran vydrželo na celých 10 dní na chalupě. Oceňuji výbornou atmosféru, skvělou práci s psychikou postav, dětští hrdinové byli sympatičtí a děsivých scén se taky najde dost - alespoň já jsem od té doby nenarazila na jediný horror, co by ve mně dokázal vyvolat takový strach. Výhrady mám jedině k úplnému závěru, ten se Kingovi opravdu nepovedl. To už je taková věčná bolístka tohoto autora, málokdy konec ukočíruje ke čtenářově plné spokojenosti. Po 16-ti letech se chystám na druhé čtení a jsem zvědavá, jak "To" obstojí na prahu středního věku. Dávný dojem: 95%
přidáno přidáno: 12.07.2010 - 11:25
Pavel Renčín v této povídkové sbírce (opět) prokázal cit pro jazyk a úžasnou imaginaci. Jeho příběhy, ač z našeho současného světa, jsou plné kouzel a mysteriózních sil. Dominují střety přírody s městem, magie s civilizací, dobra a zla. Tématicky se autor pohybuje od horrorů a thrillerů, přes akčnější příběhy, po poetické fantasy povídky. Neotřelé a vysoce nadprůměrné nejen v českém rybníčku.
přidáno přidáno: 12.07.2010 - 11:18
Pokud ke knize nebudete přistupovat jako k horrorové sbírce, vyhnete se zklamání. Spousta příběhů vyvolá mrazení, strach však málokterý. Jste-li ochotní přemýšlet a nechat úřadovat své city a pocity, pak pro vás "Za soumraku" bude to pravé. Mě osobně nejvíce uchvátil psychologicko-mysteriózní horůrek "N.", z paměti asi hned tak nevymizí "V úzkých", za zmínku stojí "Němý" nebo "Utíkej, Káčo, utíkej". Dobrých kousků je pochopitelně více, průměrných až podprůměrných málo. Četba pro zralejší čtenáře, být mi 20, asi by mě tahle povedená sbírka tolik neoslovila.
přidáno přidáno: 27.05.2010 - 11:25
Kniha určená především příznivcům akční RPG hry "Hellgate London", nezasvěcený čtenář pravděpodobně nebude mít patřičné konotace a prožitek. Svět v nedaleké budoucnosti zaplaví démoni z jiné dimenze, vyhladí značnou část populace a zvolna si budují své přirozené prostředí - peklo. Existují však lidé, kteří se této okupaci staví na odpor, zejména tajné společenství Templářů. Kniha oproti hře postrádá nadsázku, což je docela škoda, obstojně pracuje s akčními pasážemi, horrorovými prvky i psychikou postav. Źádný zázrak, jen odpočinkové čtení s nepatrným přesahem, ale rozhodně nejde o zklamání. 65%
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek