knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
1407.gif Ja7
640 x
Zájmy: knihy (převážně žánry sci-fi, fantasy a horror), psi, příroda, sport (volejbal, cyklistika, in-line, squash, muay-thai), kreslení, počítač.

datum členem od: 21.05.2008
ying-yang žena
příspěvků : 36

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 18.03.2009 - 08:55
Čtivý thriller, který poněkud kazí jaksi nedomrlý konec a taky fakt, že (z mého hlediska) autor píše prvoplánovým způsobem, jakoby počítal se zfilmováním románu. Každopádně napínavé a zajímavé čtení od začátku do konce, jen bych čekala méně klišé a více překvapení.
přidáno přidáno: 23.02.2009 - 10:09
Když nějakého spisovatele nesnáším, tak ho nečtu:-). To naštěstí není případ Stephena Kinga. Napsal pár slabších věcí, ale především spoustu vynikajících románů a "Svědectví" se mezi ně rozhodně řadí. S obvyklou vynikající psychologií vystupujících postav je nám předložen zánik většiny lidstva vlivem smrtící epidemie. Druhá polovina knihy se věnuje přeživším dvěma skupinám poměrně nestandardním způsobem: příběh se mění ve střetnutí dobra se zlem. Zní to možná hloupě, ale četlo se to moc dobře. Slabší, nudnější pasáž nastala jen někdy v polovině a kniha také trpí častým Kingovým nešvarem - přemrštěným koncem. Přesto bych román neváhala zařadit mezi TOP 25 knih, co jsem přečetla
přidáno přidáno: 23.02.2009 - 09:58
Se vší úctou ke Gaffovi, plete hrušky s celerem... Kulhánkovy knihy jsou akční, krvavý, zábavně ujetý brak. Malevil není o akci, ani o krvi, snaží se poctivě a dobrodružně rozebrat možnou variantu přežití lidí po atomovém výbuchu. Z pohledu dnešní doby jsou postavy příliš idealizované, místy kulhá logika, příliš často hraje roli náhoda... Pokud bych to měla přirovnat ke stylu nějakého spisovatele, pak se nabízí třeba Karel May - nikoliv námětem: dobrodružstvím a idealizací hlavního hrdiny. Srovnávat s Kulhánkem je úplně mimózní.
přidáno přidáno: 12.01.2009 - 14:44
Fenomenální science fiction - jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. Napínavý, spletitý příběh se spoustou nevšedních postav, mohu jen vřele doporučit. Lze číst i samostatně bez znalosti předcházejícího dílu "Sluneční poutník".
přidáno přidáno: 12.01.2009 - 14:40
Zajímavá trilogie, která se snad v novém vydání (v novém překladu) dočká i lepšího hodnocení čtenářů.
přidáno přidáno: 18.07.2008 - 09:25
Další kniha o fascinující cicilizaci Čílů. Ačkoliv jde o volné pokračování, nemá smysl tento vynikající román číst bez znalosti předchozího dílu "Dračí vejce". Přestože jde o hard sci-fi, četbu si skvěle užije i člověk, kterému fyzika, astronomie a matematika příliš nevoní.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek