knihi.cz
...vaše on-line knihovnička!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Dalimoni
197 x
datum členem od: 19.11.2010
ying-yang muž
příspěvků : 112

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 05.07.2011 - 17:51
Kniha se četla dobře, ale nechápu, proč to pořád někdo srovnává s Milléniem, společné je akorát to, že autoři jsou ze Švédska a děj se odehrává na severu Evropy, a žánr je kriminální thriller, jinak není společného nic. Námět je zajímavý, kniha je čtivá, děj má spád, určitě to stojí za přečtení, ale srovnávat to s Miléniem od Larssona, to opravdu ne.
přidáno přidáno: 01.07.2011 - 17:59
Zajímavý exkurz do historie financí, velmi zajímavě popsány vzniky burz, spekulativních bublin, nejdůležitějších událostí, které měly vliv na finanční trhy v historii. Trošku bych to přirovnal k Sedláčkově Ekonomii dobra a zla, i když je to trošku o něčem jiném, ale kdo má rád finance, burzy a k tomu historii, tak si při čtení této knihy přijde na své.
přidáno přidáno: 22.06.2011 - 23:33
Je to má čtvrtá kniha od Starlinga, z těch co jsem četl je nejslabší, ale i tak jí hodnotím vysoko. Je pravda, že je v příběhu hodně postav a orientace je ze začátku komplikovanější. Nejvíce hodnotím velmi reálné popsání situace Ruska na začátku 90. let, které se v něčem dost podobalo i Československu v té době. Přiznám se, že v průběhu hlavně první poloviny knihy jsem dost často dostal chuť na Vodku, hlavně při pasážích, kdy hlavní hrdinové ochutnávali nové příchutě. Starling velmi čtivě popsal stavy alkoholika, situaci v Rusku......, kniha určitě stojí za přečtení.
přidáno přidáno: 12.06.2011 - 15:36
Velmi dobrá kniha, propracovaný příběh, čtivé, napínavé, prostě a jednoduše skvělá detektivka. Hlavní motto případu jsou informace, respektive vrah má informace a ty využívá či lépe řečeno zneužívá, vždy na někoho vraždu svede. Točí se to kolem krádeže identit a moderních nástrah současného informačního věku. Určitě ne nereálné a velmi odstrašující a k zamyšlení.
přidáno přidáno: 04.06.2011 - 20:39
Famózní kniha, určitě mnohým čtenářům nesedne, ale mě naprosto uchvátila. Welsh umí velmi barvitě a živě vylíčit démon alkoholu, používá přitom k tomu "lidový jazyk". Hlavní postavy jsou skvěle popsány a charakterizovány, příběh velmi zajímavý, kniha mě opravdu velmi překvapila a přečetl jsem jí jedním dechem. Je to moje první kniha od tohoto autora (Trainspotting jsem pouze viděl jako film). Určitě si přečtu i nějaké další knihy, protože tato mě dostala.
přidáno přidáno: 29.05.2011 - 22:37
Hodnotím knihu velmi vysoko, zajímavý příběh, který probíhá po válce v Londýně. Zajímavě vylíčené charakteristiky hlavních postav, dějová linie má spád, nechybí zde napětí, drama ale ani láska. Četl jsem i Mesiáše a Bouři, ale tento příběh je trošku o něčem jiném.
přidáno přidáno: 19.05.2011 - 21:36
Zajímavá kniha a popis té doby před válkou, kdy se lidé měnili, jejich názory...Dost děsivé, ale té době to docela odpovídá, i když hororem bych to určitě nenazýval, četl jsem už děsivější napínáky.
přidáno přidáno: 13.05.2011 - 00:23
Kniha je od první strany napínavá, čtenář je udržován v napětí až téměř do poslední strany. Jazyk je velmi čtivý, dost přímé řeči a i když jde o napínavý thriller, tak občas dialogy nepostrádají vtip. Určitě vřele doporučuji, kniha mě opravdu bavila a přečetl jsem jí za pár večerů. Při čtení knihy jsem to četl tak, jako bych se díval na film, který by byl určitě velmi zajímavý, pokud by ho natočili.
přidáno přidáno: 06.05.2011 - 23:33
Klasické dílo složeno ze 4 částí, kde se popisují různé příběhy kolem hlavního hrdiny knihy, kterým je elitní příslušník tajné služby Sam McCready. Není to špatná kniha, ale už jsem četl lepší od Fredericka, ale styl jeho psaní mám rád, takže jí určitě hodnotím nadprůměrně.
přidáno přidáno: 30.04.2011 - 16:35
Knihu jsem posluchal načtenou, takže sice trošku jiný zážitek, ale to nic neubírá na kvalitě díla. Orwel skvěle popsal absolutní totalitu (určitě nejde jen o komunismus), ale zobrazují se zde prvky jakékoliv totality, která je dovedena až k "dokonalosti". Velmi skvělý jazyk, Orwel skvěle využívá přirovnání při popisu jednotlivých situací. Místy mě opravdu mrazilo, tak doufám, že se žádná totalita už nebude v nejbližších letech konat :-).
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek