knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Dalimoni
197 x
datum členem od: 19.11.2010
ying-yang muž
příspěvků : 112

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:14
Opět známé postavy, sympatická prokurátorka Rebecka, která se usídlila na severu Švédska. Tentokrát se případ týká dosti vzdálené minulosti, kdy se na povrch dostávají staré pravdy z období druhé světové války, které stojí za současnými zločiny. Určitě to není klasická detektivka, která se čistě zabývá vyšetřováním určitého případu. Autorka se dost věnuje samotné přírodě severské Kiruny a jejího okolí, v jejích knihách se neustále vyskytují zvířecí mazlíčci, prostě dokáže kromě samotného příběhu skvěle popsat atmosféru severního Švédska a to se mi na jejich knihách velmi líbí.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:12
Má druhá kniha od tohoto autora a i tentokrát z období druhé světové války. Nyní se děj odehrává hlavně na moři a soubojích ponorek s válečnými loděmi v Atlantiku. Autor má velmi čtivý styl vypravování, děj je svižný, rychle ubíhá a člověk si při čtení připadá jako v kině, kdy sleduje film s daným příběhem. I když je samotný příběh smyšlený, autor prokazuje velmi dobré znalosti dané problematiky války i samotných ponorek a válečných lodí.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:12
Zajímavá útlá kniha, která se dá přečíst za pár hodin. Mladá autorka používá svižný a čtivý styl, takže kniha má spád a čte se jedním dechem. Příběh o manipulaci, kterou se snaží hlavní hrdina změnit své okolí, nakonec vyzní optimisticky. Posleství, které jsem si z knihy vzal je: buďme rádi za to, že kolem nás ještě existují "Idioti", kteří nežijí jen pro sebe. Autorce přeji další čtivé knihy, které budou mít skryté poselství. Věřím že přijdou a Vesna se stane autorkou, která bude úspěšná a její knihy se budou číst ve velkém.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:07
Knihu jsem četl na doporučení. Už jsem se připravoval, že jí další den vrátím, ale nedalo mi to a pozdě večer jí otevřel a začal číst. Stačilo 5 prvních stran, kdy jsem se párkrát zasmál a věděl jsem, že jí druhý den vracet nebudu.
Velmi neotřelý, zajímavě napsaný epistolární (doposud jsem nevěděl co to je :-)) román o "lásce přes internet". Místy docela dost vtipné dialogy hlavních hrdinů, které probíhají pouze v online světě. Pořád jsem čekal, jak to autor zakončí a kloubouk dolů před závěrem. Možná jsme jako čtenáři zklamáni, ale autor to zakončil stylově, ve stylu celého příběhu (obrazně: "volané číslo neexistuje"), i když jsme asi čekali jiný konec. Díky za doporučení.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:04
Má třetí kniha od Kena a opět z období 2. světové války. I tentokrát barvitý příběh na pozadí skutečných událostí, velmi pěkně a barvitě vylíčen. Napětí postupně gradovalo, čtenář v posledních cca 50 stranách ani nedutá a jen čeká jak příběh bude zakončen. Po této knize můžu zařadit Folletta mezi své oblíbené autory, zatím jsem nebyl zklamán, i když jsem četl pouze 3 knihy podobného ražení (špionážní válečné). Každopádně se těším na další knihy velmi čtivého autora.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:02
Pro mě výborná kniha, netradičně napsaná. Člověk spoustu věcí domýšlí co se stalo mezi 15. červencem a 15. červencem dalšího roku, autor nechává rozvíjet čtenářům fantazii, i když jim občas trošku pomůže a naznačí. Líbil se mi styl psaní. Dvě hlavní postavy jsou skvěle propracovány, hlavně jejich niterní myšlenky, které nejsou ani vysloveny. V knize nechybí nevtíravý a jemný humor, který určité pasáže velmi odlehčí a čtenáře pobaví. Hlavní hrdinové zažívají situace, které se příliš neliší od běžného života tisíců lidí a spolu s ubíhajícími kapitoly postupně stárnou a stávají se z nich lidé "středního věku". Proto kniha může upoutat jakoukoliv věkovou kategorii. Závěr je velmi smutný, ale výborně propracovaný, posledních 100 stran jsem jel na jeden zátah, nešlo to nechat na další den. Pro mě jedna z těch top knih, které jsem v poslední době četl.
přidáno přidáno: 14.03.2013 - 12:01
Jsem rád, že to nebyla má první kniha od Nesba. Ne že by byla špatná, ale kvalita, děj, napětí, vypravovací styl se nedá srovnat s knihami vydanými později jako např. Pentagram, Spasitel, Nemesis nebo Sněhulák. Pokud bych začal Netopýřím mužem, tak bych se možná k těmto mnohem kvalitnějším knihám nedostal. Postava Harryho byla dobře vykreslena, proto jsem se vydal do "historie" a vrátil jsem se k jeho prvním případům. Jsem rád, že Jo Nesbo se vylepšuje a každá další kniha mi připadá lepší a lepší. Netopýří muž je takový mírný nadprůměr, který v konkurenci a nadbytku kvalitních severských thrillerů posledních let zaostává za špičkou těch opravdu nejlepších.
přidáno přidáno: 25.01.2013 - 00:32
Přidávám se k pozitivním komentářům, tato kniha je výborně napsaná, téma ožehavé a myslím, že i po 50 letech od té krušné doby rasové segregace má kniha stále co říct. Autorka to napsala jako svou prvotinu a částečně čerpala ze svých zkušeností z dětství a hlavně z Jaksonu ve státu Mississipi. V 60. letech by toto dílo prakticky nemohlo být vydáno. V současnosti je v čele USA prezident Obama , takže je vidět mírný posun v této ožehavé společenské otázce :-)
přidáno přidáno: 25.01.2013 - 00:31
Tajemná, snová, záhadná kniha, která rozbíhá čtenářovu fantazii na plné obrátky. Pro mě to je první kniha od Murakamiho a jsem velmi spokojen. Děj se line chvílemi jasným směrem, ale pak najednou přesmyčka a čtenář začíná tápat (aspoň já místy ano :-D) a hodně přemýšlet. Obvykle nejsem příznivcem tohoto typu knih, ale dostala se mi do rukou jako tip od knihovnice, tak jsem se do ní pustil a vůbec nelituji. Teď jen čekat na závěrečný díl, a doufat, že nebude vydán v češtině až na konci roku :-).
přidáno přidáno: 01.01.2013 - 22:44
Brutální, syrové, dechberoucí. V první polovině knihy jsem místy byl dost ochromen surovou brutalitou, kterou autor umí tak barvitě vylíčit. Postupně děj graduje, v knize nejsou hluchá místa, hlavní hrdina se pak "vybarví". Kloubouk dolů před mladým autorem, který dokázal na příběhů tří hrdinů popsat jejich vývoj od základní školy až do jejich dospělosti.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek