knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody deda.Dedek
585 x
datum členem od: 13.09.2013
ying-yang 70, muž, Ostrava
příspěvků : 46

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 05.02.2021 - 16:23
První dva díly série (Pilíře země a Na věky věků) se mi líbily mnohem víc. Vztahy mezi lidma mi zde přišly takové nedotažené, něco mi na nich chybělo. I různé situace měly v prních dílech větší jiskru a napětí, taková bitva s Armadou mi připadala, jako by někdo sledoval nepovedené přdstavení amatérského divadla. Ne že by se mi kniha nelíbila, ale čekal jsem víc.
přidáno přidáno: 24.01.2021 - 16:07
Kniha je v podstatě tvořena řadou chronologicky řazených příběhů, ve kterých je nádherně popisována provensálská příroda, chlapecké hry,přátelství a jeho vývoj a proměny v běhu času, ale bohužel téměř každý příběh je vždy o něco delší, než aby udržel mou koncentraci a já tak někdy musel přeskakovat řádky či odstavce abych se nenudil. Nedělám to rád.
přidáno přidáno: 13.10.2020 - 20:21
V poměrně krátkém časovém rozpětí jsem přečetl všech 5 dílů série Kočovná nevěstka od Iny Lorenzové. Jsou napsány velmi čtivě. V románové podobě přinášejí informace z první poloviny 15.století. jak jsem je neznal – z německého pohledu. Jak už to ale u delších sérií bývá, postupně se vyčerpává invence autora a situace se v trochu obměněné podobě opakují. Poslední díl taky největší měrou postoupil od historického románu k červené knihovně. Přesto jsem jej pro už zmíněnou čtivost dočetl rád.
přidáno přidáno: 01.09.2020 - 17:52
Napětí je velmi dobře dávkováno, takže se člověk nemůže od knihy odtrhnout, ale jen do půlky.Pak už to začíná být čím dál tím víc stejné. Navíc mi moc nesedí to propojení okultismu a historického románu. Když nevíme jak dál, objeví se nějaký duch či jasnovidka a je vyřešeno. Víc by mi hovělo, kdyby to byl román čistě historický. A takové náhodnosti: kde vzal Titus peníze na nejdražší jasnovidku a na podplácení kdekoho při svém pátrání, když už v Římě neměl nic,otec mu nepůjčil ani měďák a musel tajně žebrat u matky. A Dan? Ten byl schopen překonat jakýkoli zámek a když už nevěděl jak, tak někdo zapomněl klíče ve dveřích. A navíc hrozná jazyková úprava. Četl jsem výtisk z vydavatelství Brána z r.2008. Na mnoha místech chyběly předložky nebo spojky, jinde nadbývaly a sem tam chybělo i sloveso, i když jen dvouhláskové "je". Tuhle autorku asi do zapomenutí vynechám.
přidáno přidáno: 03.06.2020 - 13:50
Kniha začíná jako velmi dobrý historický román, ale od druhé poloviny se stává spíš duchařinou a pro mě ztrácí punc historického románu i když chápu, že v dané době mohli někteří lidé určité nejasnosti takto chápat, ale vadilo mi to. Od poloviny jsem se těšil, že už knížka skončí.
přidáno přidáno: 26.05.2020 - 12:51
Velmi čtivé dějiny postupného vzniku státu Izrael a okolností, které tomu předcházely v 19. a 20.století. Příběhy jsem už četl i lepší, ale ta spousta, pro mě nových, informací mu u mě hodnocení zvyšuje. Popis rozdílů mezi izraelskými a arabskými osadami při příchodu nových osadníků se mi prolínal s televizními záběry s izraelských a arabských oblastí Izraele a naznačoval, proč je asi mezi nimi takový rozdíl. Chápu, že kniha asi nebude patřit do zlatého fondu světové literatury Poláků, Britů ani Arabů, ale mě se líbila.
přidáno přidáno: 05.03.2020 - 13:58
Poměrně zajímavá kniha z prostředí, které běžnému člověku není moc známé. Ale že bych z ní byl nějak moc nadšený, tak to zas ne. A úplně zbytečné mi zde přišlo vystoupení plk.Hnaníčka, který (jak bylo naznačeno s někým vysoce postaveným za zády) měl narušit či zhatit vyšetřování a stejně ho ani v nejmenším neovlivnil. A navíc když v závěru byly k dispozici zdroje, které mohly mnohé objasnit, nechal autor pana Hnáníčka a jeho motivy bez vysvětlení.
přidáno přidáno: 13.02.2020 - 17:06
O třídu lepší než Vladař, kterého jsem četl asi před měsícem. Jako detektivka docela podařené, dobře a drsně vylíčené dobové prostředí a jen samé smutné osobní příběhy.
přidáno přidáno: 08.02.2020 - 13:18
Kniha má v záhlaví uvedeno: Detektivní román z doby Jindřicha VIII. Detektivní román si představuji tak, že se udá nějaká ne zcela legální nebo aspoň záhadná událost a "někdo", použitím logických postupů nebo aspoň nějakých postupů, ji přijde na kloub. Tady se události dějí, ale ten "někdo" (Shardlake) se usilovně snaží jim na kloub nepřijít a jestliže je událostmi donucen se jimi zaobírat,vedou vždy jeho úvahy jen do slepých uliček. Nakonec se vše vyřeší samo bez zásahu toho "někoho",který k tomu přijde jako slepý k houslím. Navíc je vše poněkud zdlouhavé a rozvláčné.
přidáno přidáno: 08.02.2020 - 12:39
Tahle knížka mi přišla jako jedna ze slabších Vodruškových knih. Děj se odehrával tak nějak neřízeně,samovolně, plný náhod.Moc mě to nezaujalo.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek