knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
3980.gif janadamek1963
60 x
http://www.facebook.com/jan.adamek.1963?ref=profile#!/jan.adamek.1963?v=info&ref=profile

datum členem od: 08.02.2010
ying-yang 61, muž, Trutnov
příspěvků : 23

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 10.08.2011 - 08:02
Velmi výstižný popis toho, jak to chodí v knižním obchodu, kde se střetává umění s penězi. Vypadá to, že peníze vyhrávají. Hezká kniha, přečetl jsem za den, když mne trápila střevní chřipka.
přidáno přidáno: 26.06.2011 - 21:03
Polský autor Gottlandu pokračuje v krátkých črtách našich lidí. Pro mne velmi příjemné opakování současného dějepisu. Trošku jsem otrávený z jeho nadšení Davidem Černým, já cítím za Davida především stud a nesouhlasím, že je to osobnost, která by nás měla jako národ zastupovat. Hlasuji pro J. Cimrmana - neuráží a nemusí provokovat.
Dávám dvojku
přidáno přidáno: 13.12.2010 - 22:55
Co stane, když jste mág a nutně potřebujete vidět anděla ? Pokud máte milující ženu, jste 40 dní na Mohavské poušti a pečlivě posloucháte rady Valkýr včetně absolvování několik nepříjemných zkoušek, dočkáte se. Paulův styl mne pokaždé chytne za srdce, věřím mu, líbí se mi jeho optimismus ohledně budoucnosti našeho světa. Zkrátka, jestliže milujeme, svět se změní.
Jednička
přidáno přidáno: 10.11.2010 - 20:32
Přečetl jsem za 2 dny
Poslední kniha mého oblíbence, který zemřel letos 23.4. Vyprávění o smrti Janova tatínka, tak jak ji viděl on a jeho sourozenci ( bratr a sestra), maminka a přátelé táty. Knížku jsem četl s tužkou v ruce a podtrhával si výroky, které mne vzaly za srdce: Lesy se milují, voskované jazyky, bojíme se strachu, ne světa, bezpečí v rukách ženy, úzkost je jen jedna,smrtozeniny, příběh soucitný nebo bezcitný, nikdy se neptej komu zvoní hrana, zvoní tobě ...
Dávám velkou smutnou jedničku
přidáno přidáno: 23.08.2010 - 21:25
Knížku jsem si půjčil před dovolenou. Na předsádce stálo, že se jedná o historickou detektivku srovnatelnou se Jménem růže. Není srovnatelná, je hodně rozvláčná nahuštěná historickými fakty, odložil jsem ji asi 70 stran pře koncem. Heslovitě mor a karanténa v Římě, obléhání Vídně Turky v 17. století, historie Francie, úloha Vatikánu a Holanďanů v těchto událostech.
Dávám 3-
přidáno přidáno: 13.07.2010 - 18:31
Druhý díl je rozvláčnější a useknutý atentátem na J.F. Kennedyho. Zapamatoval jsem si snahu ovlivnit prezidenta a získat informace pro CIA pomocí milenky (nikoliv M. Monroe), je zde lehce načrtnuta americká Mafie, stále řešíme Kubu (Castra a sovětské rakety). Sovětský svaz a KGB z knihy skoro zmizely. Čekal jsem trošku větší průnik do blízké historie. Jakoby se p. Mailer nedávných událostí bál. Je to škoda !!! (U2 v Sovětském svazu, špionáž z kosmu,Vietnam, Watergate, odzbrojení v 70. letech, Afganistán, teroristé - únosy letadel, bombové útoky, kamerové systémy, sledování mailů, odposlechy mobilních telefonů, vnitřní aféry USA absolutně chybí)
Doporučení: Před začátkem čtení a během něho se vyplatí vracet k seznamu osob na konci 2. dílu.
Dávám 1 (horší ve srovnání s prvním dílem)
přidáno přidáno: 03.06.2010 - 19:32
Knihu nám doporučil minulý rok na přednášce MUDr. Koukolík. (N. Mailer se na knihu chystal 40 let a psal jí 8 let).Od té doby jsem ji sháněl a nakonec ji dostal až napodruhé z knihovny v Ústí nad Orlicí. Zaplatil jsem 130 Kč a určitě nelituji. Příběh je románovým popisem historie CIA. Duch děvky je krycí jméno jednoho z vysokých činitelů CIA, který řídí hlavního hrdinu. Sledujeme jeho výcvik, vyprávění A. Dullese, jak je důležité nepodceňovat maličkosti (dal přednost tenisovému rande ve Švýcarsku a přišel o schůzku s Leninem před jeho odjezdem do Ruska). Projdeme západním Berlínem v době před zdí, sledujeme výstavbu odposlouchávacího tunelu, začátek střetů s KGB. Pokračujeme do Uruguaye, kde pokračuje boj s KGB, snaha zničit levicovou vládu vše většinou ve formě dopisů manželce Ducha děvky, autorce psychologické teorie osobnosti (Alfa - Omega). Vše je nádherně propletené, opepřené (tradičně v duchu Mailerovi tradice) horou sexu a jeho využití ve špionážní práci. Na konci prvního dílu se vracíme do Miami připravit atentát na Castra a útok v Zátoce sviní. Knížku si určitě koupím domů.
Dávám bez velké diskuse 1
přidáno přidáno: 17.04.2010 - 08:25
Čtivější než Tma 2.0, kostrbatý konec
přidáno přidáno: 06.04.2010 - 21:44
Na pozadí uměle prodlužovaného konkláve sledujeme napínavé pátrání po zmizelém bratrovi, osudy unesených dětí nadaných nadpřirozenými vlastnostmi, zabrousíme i do Čech k Václavu II a divíme se, že kronikář Otto Kosmas žil nějakou dobu v Římě. Jsme svědky úspěšného vzkříšení. Nádherné...
přidáno přidáno: 17.03.2010 - 22:03
U této knihy musím trošku věřit na náhodu. Když jsem hodnotil knihu Robert Masello "Vigílie", dovolil jsem si napsat, že nejsem spokojený s otevřeným koncem a na autora jsem zapomněl. Kniha se mi doslova sama vecpala do ruky při návštěvě trutnovské knihovny.
Najdete zde dvě vrstvy - nudnou detektivku a nádherný historický příběh autora knihy Zvířata ráje ( účastník 1. křížové výpravy). Zvířata ráje jsou bájné bytosti - bestie (Fénix, bazilišek a další). Knihu vlastní irácká rodina a nejenom tu, chová doma i popisované bestie.
Nudná detektivka si zaslouží prozradit konec - kniha shoří, majiteli knihy ukousnou hlavu a zvířata uhoří nebo se ztratí při úmyslně založeném požáru Los Angeles.

Dávám 1- za tuctovou detektivku, ale i tak čtěte, bude se Vám líbit.
zapln-grey1 | 2 | 3
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek