knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
3980.gif janadamek1963
60 x
http://www.facebook.com/jan.adamek.1963?ref=profile#!/jan.adamek.1963?v=info&ref=profile

datum členem od: 08.02.2010
ying-yang 61, muž, Trutnov
příspěvků : 23

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 08.02.2010 - 21:50
Nejnovější povídky klasika hororu. Zpočátku slabší nástup, nakonec to nejlepší " V úzkých". Zkuste si představit, co se stane, když Vás na sluníčku zavřou do mobilní plastové kadibudky, která je oplechovaná zvenku a tu převrhnou dveřmi na zem. "N." je taky nádherná, "Rotoped" super. Jeho fantazii bych chtěl mít na chvíli půjčenou...
přidáno přidáno: 07.03.2010 - 21:31
Pulitzerova cena za rok 2007 mne navnadila. Smutné čtení. Táta se synem putují válkou zničenou zemí na jih k moři. Neustále se opakuje zima, shánění jídla, střety s ostatními - už jich moc nezbylo a jsou to většinou lidožrouti. Na konci u moře táta umírá a syn se přidává k jiné malé rodině a to je všechno. Nějak mne to nevzalo. Mc Carthy je autorem knihy "Tahle země není pro starý" - zkusím přečíst nebo se podívat na film.
přidáno přidáno: 13.03.2010 - 21:13
Románová prvotina slovenská autorky o cestě za ztracenou sestrou (Praha, Španělsko, Thajsko a nakonec vlastní útěk na Bali). Do 2/3 respektive začátků v Thajsku jsem četl jedním dechem. Dál už předvídatelná nuda, s chutí jsem použil své znalosti rychločtení. Škoda otevřený konec by knize slušel víc.
přidáno přidáno: 17.03.2010 - 22:03
U této knihy musím trošku věřit na náhodu. Když jsem hodnotil knihu Robert Masello "Vigílie", dovolil jsem si napsat, že nejsem spokojený s otevřeným koncem a na autora jsem zapomněl. Kniha se mi doslova sama vecpala do ruky při návštěvě trutnovské knihovny.
Najdete zde dvě vrstvy - nudnou detektivku a nádherný historický příběh autora knihy Zvířata ráje ( účastník 1. křížové výpravy). Zvířata ráje jsou bájné bytosti - bestie (Fénix, bazilišek a další). Knihu vlastní irácká rodina a nejenom tu, chová doma i popisované bestie.
Nudná detektivka si zaslouží prozradit konec - kniha shoří, majiteli knihy ukousnou hlavu a zvířata uhoří nebo se ztratí při úmyslně založeném požáru Los Angeles.

Dávám 1- za tuctovou detektivku, ale i tak čtěte, bude se Vám líbit.
přidáno přidáno: 06.04.2010 - 21:44
Na pozadí uměle prodlužovaného konkláve sledujeme napínavé pátrání po zmizelém bratrovi, osudy unesených dětí nadaných nadpřirozenými vlastnostmi, zabrousíme i do Čech k Václavu II a divíme se, že kronikář Otto Kosmas žil nějakou dobu v Římě. Jsme svědky úspěšného vzkříšení. Nádherné...
přidáno přidáno: 17.04.2010 - 08:25
Čtivější než Tma 2.0, kostrbatý konec
přidáno přidáno: 03.06.2010 - 19:32
Knihu nám doporučil minulý rok na přednášce MUDr. Koukolík. (N. Mailer se na knihu chystal 40 let a psal jí 8 let).Od té doby jsem ji sháněl a nakonec ji dostal až napodruhé z knihovny v Ústí nad Orlicí. Zaplatil jsem 130 Kč a určitě nelituji. Příběh je románovým popisem historie CIA. Duch děvky je krycí jméno jednoho z vysokých činitelů CIA, který řídí hlavního hrdinu. Sledujeme jeho výcvik, vyprávění A. Dullese, jak je důležité nepodceňovat maličkosti (dal přednost tenisovému rande ve Švýcarsku a přišel o schůzku s Leninem před jeho odjezdem do Ruska). Projdeme západním Berlínem v době před zdí, sledujeme výstavbu odposlouchávacího tunelu, začátek střetů s KGB. Pokračujeme do Uruguaye, kde pokračuje boj s KGB, snaha zničit levicovou vládu vše většinou ve formě dopisů manželce Ducha děvky, autorce psychologické teorie osobnosti (Alfa - Omega). Vše je nádherně propletené, opepřené (tradičně v duchu Mailerovi tradice) horou sexu a jeho využití ve špionážní práci. Na konci prvního dílu se vracíme do Miami připravit atentát na Castra a útok v Zátoce sviní. Knížku si určitě koupím domů.
Dávám bez velké diskuse 1
přidáno přidáno: 13.07.2010 - 18:31
Druhý díl je rozvláčnější a useknutý atentátem na J.F. Kennedyho. Zapamatoval jsem si snahu ovlivnit prezidenta a získat informace pro CIA pomocí milenky (nikoliv M. Monroe), je zde lehce načrtnuta americká Mafie, stále řešíme Kubu (Castra a sovětské rakety). Sovětský svaz a KGB z knihy skoro zmizely. Čekal jsem trošku větší průnik do blízké historie. Jakoby se p. Mailer nedávných událostí bál. Je to škoda !!! (U2 v Sovětském svazu, špionáž z kosmu,Vietnam, Watergate, odzbrojení v 70. letech, Afganistán, teroristé - únosy letadel, bombové útoky, kamerové systémy, sledování mailů, odposlechy mobilních telefonů, vnitřní aféry USA absolutně chybí)
Doporučení: Před začátkem čtení a během něho se vyplatí vracet k seznamu osob na konci 2. dílu.
Dávám 1 (horší ve srovnání s prvním dílem)
přidáno přidáno: 23.08.2010 - 21:25
Knížku jsem si půjčil před dovolenou. Na předsádce stálo, že se jedná o historickou detektivku srovnatelnou se Jménem růže. Není srovnatelná, je hodně rozvláčná nahuštěná historickými fakty, odložil jsem ji asi 70 stran pře koncem. Heslovitě mor a karanténa v Římě, obléhání Vídně Turky v 17. století, historie Francie, úloha Vatikánu a Holanďanů v těchto událostech.
Dávám 3-
přidáno přidáno: 10.11.2010 - 20:32
Přečetl jsem za 2 dny
Poslední kniha mého oblíbence, který zemřel letos 23.4. Vyprávění o smrti Janova tatínka, tak jak ji viděl on a jeho sourozenci ( bratr a sestra), maminka a přátelé táty. Knížku jsem četl s tužkou v ruce a podtrhával si výroky, které mne vzaly za srdce: Lesy se milují, voskované jazyky, bojíme se strachu, ne světa, bezpečí v rukách ženy, úzkost je jen jedna,smrtozeniny, příběh soucitný nebo bezcitný, nikdy se neptej komu zvoní hrana, zvoní tobě ...
Dávám velkou smutnou jedničku
zapln-grey1 | 2 | 3
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek