knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Slashex
98 x
datum členem od: 28.06.2007
ying-yang 37, muž, Velká Bíteš
příspěvků : 9

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 28.07.2009 - 11:32
Užásná kniha, skvělý historicko-životopisný román aneb jak se z obyčejného venkovského rváče stal nejslavnější samuraj všech dob a japonský národní hrdina. Ač se to bude zdát neuvěřitelné, tahle bichle je opravdu čtivá, stále se v ní něco děje. V knize vystupuje mnoho vedlějších postav, proto jsem měl při čtení trošku problém vyznat se v japonských jménech, vždy mi chvílku trvalo, než jsem si vzpomněl kdo je kdo. Možná to bylo také způsobeno tím, že jsem knihu četl něco málo přes měsíc, většinou po večerech. Proto doporučuji si na tuto knihu najít čas a přečíst ji co nejdříve. Kniha je také poučná v tom, že zde čtenář najde mnoho mouder a životních ponaučení a dozví se mnoho o mentalitě Japonců, o jejich smyslu pro čest a důstojnost. Knihu vřele doporučuji, pro milovníky japonské kultury povinnost.
přidáno přidáno: 23.06.2009 - 08:18
Kniha se víceméně skládá ze čtyř "povídek", které popisují zásluhy hlavního hrdiny (viz popis knihy). Abych byl upřímný, tak poslední dvě povídky mi připadaly poněkud slabší, ale celkově vzato je to pořád Forsyth se svojí napínavou knihou z prostředí špionáže, která je opět plná nečekaných zvratů a která jistě potěší každého čtenáře, který si chce u četby odpočinout.
přidáno přidáno: 07.06.2009 - 16:20
Souhlasím s uživatelem "rocked". Na knihu jsem se také těšil a očekával jsem odpočinkovou a napínavou četbu. Bohužel jsem se nedočkal. Kniha má dvě dějové linie. Ta historická popisuje osud turínského plátna, ta ze současnosti, která by se dala popsat na několik stran, je celkem zdlouhavá a natahovaná a tak nějak "čeká", až se s ní protne linie historická, aby mohl být konec, který se dá odhadnout již v první třetině knihy.
přidáno přidáno: 15.01.2009 - 15:44
Nevím, co o téhle knize napsat, protože mně samotnému přišla naprosto úžasná. Dalajlama se v ní zaobírá všemi aspekty lidského života, jednáním a myšlením lidí. To vše je protkáno myšlenkami budhismu. Kniha je krásně srozumitelná širokým masám. Vřele doporučuji všem, co se o tyto otázky zajímají a rádi o nich přemýšlejí...a především nemyslí jen na sebe.
přidáno přidáno: 15.01.2009 - 15:29
Kniha svým způsobem úžasná jako sama osobnost jejího autora. Některé části knihy mi osobně přišly bohužel méně srozumitelné. Kniha Etika pro nové milenium (také od Dalajlamy) mě obohatila mnohem více. Ale každopádně doporučuji každému, kdo často přemýšlí o životě a o lidech samotných...
přidáno přidáno: 24.06.2008 - 21:45
Námět je celkem prostý...uvažujte něco podobného jako Pochod smrti z 2. sv. války, do kterého se dobrovolně přihlásí 16letí kluci a obalte to do kabátu reality show. Možná to může někomu připadat nezáživné...celou dobu se jde, dokud jeden nezvítězí...ale ta psychologie a myšlenkové pochody jednotlivých postav...neuvěřitelné a drsné.
přidáno přidáno: 20.05.2008 - 08:14
Tak tahle kniha mě opravdu moc nenadchla. Je to sice první Ludlum, kterého jsem četl, ale děj mi přišel poměrně nezáživný a styl málo srozumitelný. To údajné "šokující" vyvrcholení mi napřišlo zase tak šokující, jako spíše logické. Totožnost hlavního zločince lze správně odhadnout hned na začátku. Pokud bych si chtěl přečíst napínavou knihu z prostředí agentů a tajných služeb, sáhl bych zřejmě po nějakém románu od F. Forsytha
přidáno přidáno: 04.05.2008 - 00:06
Tato kniha mě celkem zklamala. Z názvu by se dalo očekávat, že se bude jednat o klasickou gangsterku. Není tomu tak. Většina děje knihy se promítá v oblasti filmového průmyslu v Hollywoodu, kde se odehrávají různé čachry s penězi a smlouvami. Příběh mafiánské famiglie se objevuje zhruba na pozadí děje a plně vystoupí až v poslední třetině knihy. Pokud si chcete přečíst klasickou gangsterku od M. Puza, kromě Kmotra, sáhněte po Omertě, která má narozdíl od Posledního kmotra napínavý děj a spád.
přidáno přidáno: 09.03.2008 - 20:39
Je to výborná povídka, která je zároveň velmi dojemná. Možná někomu může být proti srsti, že se jedná o osud "ruského člověka", což je naznačeno až na samém konci povídky. Je ale pravdou, že tento osud může potkat každého člověka, který se připlete pod nohy válečnému konfliktu
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek