knihi.cz
...máte něco rozečteného?
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Hannah2000
29 x
datum členem od: 05.08.2010
ying-yang 55, žena
příspěvků : 15

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 18.08.2012 - 15:57
Musím říci, že popis z anotace - Komorní příběh - velmi vystihuje tuto knihu. Kniha je jiná než ostatní autorčiny romány. Jedná se o nádherný, poutavě napsaný příběh. Do knihy jsem se začetla tak, ža jsem ji s pouze malými přestávkami odložila až po přečtení. Obdivuji, jak je kniha poutavě napsána, takže máte pocit, že jste také v penzionu a prožíváte vše s hlavní hrdinkou. Přestože jde v podstatě o milostný příběh, nechybí samozdřejmě i napětí a zcela nečekané zvraty. Také nechybí, kromě základního příběhu, i popis doby, v které se příběh odehrává. Knihu doporučuji jako příjemné čtení na dobu volna. 100% dávám, protože po dočtení mi zůstal z knihy velmi příjemný pocit.
přidáno přidáno: 16.08.2012 - 21:58
Tuhle knižku jsem objevila už před časem v knihovně - vyšla poměrně dávno, ale stojí za přečtení. Je to druhý díl z trilogie Texas. Letos (2012) Ikar vydává trilogii znovu. Těším se hlavně na třetí díl, který jsem z původního vydání nikde nesehnala. Doporučuji přečíst celou trilogii :-).
přidáno přidáno: 14.08.2012 - 10:53
Knihu jsem začala číst s velkým očekáváním. První kniha o starších hrdinkách se mi totiž velmi líbila, druhá trochu míň, tak jsem čekala, kam zařadím tuto. Začátek úžasně vtipný - hlášky malé Sofie, např.v zubní ordinaci, mě opravdu pobavily. Pak se ale děj najednou zlomil a já si celou dobu říkala "Holka ty jsi ale b..bá. Kdy ti to dojde?" Musím ale říct, že kniha je úžasně poutavě napsaná a děj se kromě hlavní zápletky, u které byl konec jasný od začátku, vyvíjel zcela překvapivě.
Hodnocení 70% jsem dala hlavně proto, že zápletka knihy je trochu pesimistická. Život není procházka růžovým sadem, ale takhle naservírované, hlavně s velkým přispěním hrdinky, to na mě zkrátka působí pesimisticky. Dějově se podobá druhé knize Milenky a hříšnici, akorát s tím rozdílem, že tady si vše zavinila hlavní hrdinka sama.
Knihu můžu doporučit všem, kteří mají rádi příběhy ze života.
přidáno přidáno: 17.06.2012 - 16:08
Zajímavá zápletka, napínavý děj, klasika od Brownové. Doporučuji :-).
přidáno přidáno: 04.11.2011 - 22:08
Tuto knihu jsem četla před spoustou let, ale uvízla mi v paměti svojí jedinečností - vše je zcela jinak, absolutně nepochopitelně - je to zkrátka úžasná kniha.
přidáno přidáno: 29.10.2011 - 08:40
Krásná kniha popisující život naší první dámy, obsahuje spoustu zajímavostí. Paní Klausovou obdivuji a po přečtení této knihy ještě víc.
přidáno přidáno: 29.10.2011 - 08:29
První knížka od Lanczové se staršími hrdinkami "Manželky, .., zoufalky" se mi líbila víc. Tahle mi až tak oddychová nepřišla. Nějak mi bere iluze o tom, že existují i skoro dokonalí manželé - jednoduše žádnému se nedá věřit. Jinak musím nechat, že spousta situací z knihy je reálných. Ale určitě doporučuji ke čtení - asi bude každý na tuhle knížku pohlížet jinak, podle toho v jaké se nachází životní situaci.
přidáno přidáno: 29.10.2011 - 08:17
Tuto knížku jsem si přečetla na doporučení, jinak Lanczová není můj styl, ale musím říct, že jsem se při čtení velmi pobavila. Jedná se o příjemnou oddychovku popisující různé situace ze života žen a mně nezbývá než potvrdit, že tak to zkrátka v životě chodí. :-) :-)
přidáno přidáno: 24.10.2011 - 10:29
Nádherná oddychovka, vždycky mi spraví náladu. Děj je sice z minulého století, ale podstata života vdané ženské stále zůstává... :-)
přidáno přidáno: 29.09.2011 - 07:26
Děj je od začátku zasazen do drsného prostředí, postupně se v něm rozvíjí několik zápletek. Vše mě upoutalo, ale zklamal mě závěr knihy. Autorka si s ním vůbec nepohrála a na několika listech vše bez rozepsání podrobností ukončila. Proto dávám nižší hodnocení.
zapln-grey1 | 2
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek