knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
370.gif Stela
568 x
Jsem knihomolka milující zemité barvy podzimu, vůni starých i nových knih, čerstvě posečené trávy a pálení listí... jsem amatérská (a věčně začínající…) fotografka, šperkařka, malířka a spisovatelka, zbožňující chvíle strávené s šálkem dobrého čaje (zejména rooibosu)... jsem občasná cestovatelka se zálibou ve všem, co působí jako etno či hippies... nejraději bych se odstěhovala do starého domku mezi lány levandule v Provence, jsem milovnicí "staré" Anglie, všeho tajemného, skořice, svíček, havranů, vran, krkavců a procházek vonícím jehličnatým lesem… každý podzim seberu ze země pár kaštanů a pak mě těší, když je nahmatám různě po kapsách… stejně tak mě těší, když jdu podzimní křivolakou uličkou a nohama brouzdám v závějích barevného spadaného listí… nejraději procházím zapadlé antikvariáty a těším se z úlovků, které v nich nacházím, o to víc se divím, že se zrovna takové krásné knihy byl někdo schopen zbavit… mou nejmilejší činností je, když můžu zalézt do koutku a číst, číst, číst…

datum členem od: 04.06.2007
ying-yang 36, žena, Opava
příspěvků : 147

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 01.10.2010 - 10:06
Jisté je, že tato kniha se nebude zamlouvat každému. Kdo má ale rád trochu divné, snové, temně eroticky laděné příběhy, které jsou navíc vykouzleny překrásnou poetickou češtinou, jistě tuto knihu ocení. Dle mého mínění se jedná o dílo světové úrovně...
přidáno přidáno: 26.09.2010 - 15:49
Obdivuji Josefa Horu za krásný překlad...
přidáno přidáno: 26.09.2010 - 15:44
Podle mě by příběh uvítal větší rozsah (a tím být i podrobnější), ale vzhledem k tomu, že cílovou skupinou je mládež od deseti let, je jen dobře, že se autorka nerozpovídala až příliš.
Velmi mě zaujala "šedivě betonová" atmosféra Grange Hallu. Blikající zářivky, strohé prostředí, samotky...
Kniha by mohla být i jakýmsi čapkovským varováním, vždyť vědci neustále vyvíjejí léky a prostředky „proti stárnutí“, vždyť již panovala vláda „vyvolené“ rasy (proč by se to nemohlo týkat i věkového zažazení, jak tomu bylo v knize...?), vždyť v Číně již existuje politika jednoho dítěte... A tak dále a tak dále.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 18:12
Příjemně se čtoucí literárněvědná publikace, v níž se Gilk zabývá užitím motivu maloměsta, předměstí, fotbalu, humoru, a to nejen u Poláčka, ale i u některých dalších českých autorů první poloviny dvacátého století.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 18:02
Irvingův styl psaní mi sedí, navíc mi vůbec nepřipadalo, že by byl začátek nějak utahaný či zdlouhavý, ba naopak. Příběh je to originální, propracované jsou i odbočky od hlavní linie, použitím osvědčeného motivu sirotka Irving "vsadil na dobrou kartu", úryvky z Dickense ještě ucelují hmotu příběhu, kvalitní je i prokreslení postav a atmosféry místa...
Filmové zpracování je podle mě stejně dobré.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 10:08
Skvělá kniha, která všem fuksomilům výborně doplní obraz o autorovi.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 10:07
Velmi dobrá kniha, v něčem nadčasová, v něčem méně. Nejprve jsem viděla filmovou podobu s Keirou Knightley a Matthew MacFadyenem, který se podle mě zhostil role pana Darcyho skvěle. Kniha se mi ale (jako ve valné většině případů) líbila více. Ráda bych se aspoň jedenkrát prošla s charakterním panem Darcym parkem... :)
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 09:54
Pro mě výborná kniha, u které jsem si pobrečela, ale taky se dost nasmála... Právě Monou zmiňovaná mravoučnost se mi na Malých ženách nesmírně líbila. Stejně jako atmosféra, prostředí, vykreslení postav (nejmilejší a nejbližší ze sester Marchových mi byla Jo)...
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 09:41
Pro mě je už jen spojení britské humoristické literatury a univerzitního prostředí známkou úžasné knížky... Originálně vystavěný příběh, střídání forem, britský humor, okořeněno erotikou... Sice s politováním podotýkám, že ke stovce tomu něco chybělo, ale rozhodně doporučuji k přečtení.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 09:31
Můj vztah k této knížce se vyvíjel a kroutil jako zátočiny nezbedné říčky. Nejprve jsem se nemohla dočkat, až ji seženu a přečtu. Pak nastalo po prvních stránkách hořké zklamání, styl mi vůbec neseděl, knihu jsem na pár dní odložila. Pak jsem se k ní vrátila na dovolené a za dvě odpoledne ji zhltla. Chvíli jsem z ní byla nadšená, ale poté, co jsem se po dovolené zase vrátila k "vyššímu literárnímu stylu", nemůžu dát víc než 80%.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek