knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
370.gif Stela
568 x
Jsem knihomolka milující zemité barvy podzimu, vůni starých i nových knih, čerstvě posečené trávy a pálení listí... jsem amatérská (a věčně začínající…) fotografka, šperkařka, malířka a spisovatelka, zbožňující chvíle strávené s šálkem dobrého čaje (zejména rooibosu)... jsem občasná cestovatelka se zálibou ve všem, co působí jako etno či hippies... nejraději bych se odstěhovala do starého domku mezi lány levandule v Provence, jsem milovnicí "staré" Anglie, všeho tajemného, skořice, svíček, havranů, vran, krkavců a procházek vonícím jehličnatým lesem… každý podzim seberu ze země pár kaštanů a pak mě těší, když je nahmatám různě po kapsách… stejně tak mě těší, když jdu podzimní křivolakou uličkou a nohama brouzdám v závějích barevného spadaného listí… nejraději procházím zapadlé antikvariáty a těším se z úlovků, které v nich nacházím, o to víc se divím, že se zrovna takové krásné knihy byl někdo schopen zbavit… mou nejmilejší činností je, když můžu zalézt do koutku a číst, číst, číst…

datum členem od: 04.06.2007
ying-yang 36, žena, Opava
příspěvků : 147

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 09:19
Z tohoto výboru jsem četla zatím jen první (a zároveň nejdelší) novelu, Dům vrácené ozvěny. Výborná, jak jinak. Na Domu vrácené ozvěny lze ovšem vidět způsob Lustigova vydávání knih. Jednou ji rozšíří na stejnojmenný román, podruhé oklestí na lehounce erotické pasáže (knížečka nese název Zasvěcení). Kdyby to nebyl můj oblíbený Arnošt Lustig, tak by mi to možná i vadilo... Ale on zkrátka píše skvěle, takže musím dát opět plných 100%.
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 09:09
Jsem ráda, že jsem mohla dát Jiráskovi ještě jednu šanci, po Starých pověstech českých, u kterých jsem se ztrácela, usínala, skoro kousala nudou, jsem se jednoho odpoledne začetla do Filosofské historie... a nemohla se odtrhnout! Ta mě teda překvapila! Čte se svižně, studentské prostředí je příjemně vykresleno, trochu mi stylově připomíná počátek Winterova Mistra Kampana. Doporučuji všem, ale zejména těm, kdo mají jistou averzi k dílu Jiráskovu, třeba mu dáte taky druhou šanci jako já... ;)
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 08:57
Po Bylo nás pět jsem opětovně sáhla, jsouc znavena studijní literaturou, abych si uklidnila mysl návratem do dětství. A bylo to fajn. Navíc mě uchvacuje, jak něco takového Poláček dokázal napsat, věda, že v nejbližší době jistojistě "vyletí komínem..." (jak by nejspíš řekl Lustig)
přidáno přidáno: 18.09.2010 - 08:49
Velmi dobře napsaná kniha, zajímavý děj, název Katyně zjevně není "jen tak"... Navíc mě uchvacovalo, jak si Kohout dobře nastudoval teorii trestu smrti.
přidáno přidáno: 03.08.2009 - 18:58
Řekla bych, že jsem si ji měla přečíst jako dítě; věřím, že bych z ní byla nadšená... ale teď... musím říct, že jsem čekala mnohem víc (dosud jsem nečetla ostatní díly, můžu jen doufat v to, že se třeba budou vyvíjet obdobně jako Harry Potter). Není to ale tím, že by se mi nelíbil samotný příběh; pouze mi nesedl styl, jakým to C.S.Lewis podal...
Dokonce je to snad první - a doufám, že i poslední - případ, kdy se mi filmové zpracování líbilo víc... A mrzí mě to, na četbu Narnií jsem se těšila...
přidáno přidáno: 17.07.2009 - 09:19
Po hodně dlouhé době jsem si znovu přečetla tento svůj komentář a musím to zpřesnit: povídka, o které jsem psala výše, se jmenuje Děs ze samoty a je součástí tohoto vydání... omlouvám se :)
přidáno přidáno: 01.07.2009 - 11:53
Právě že Pláň Tortilla patří mezi mé nejoblíbenější Steinbeckovy knihy, četla jsem ji několikrát :D zkrátka mi připadá lepší než Plechárna...
přidáno přidáno: 24.01.2009 - 10:21
Výborné dílko... připomíná mi Meyrinkova Golema, ale je naprosto "svá". Vřele ji doporučuji těm s oblibou pražské německé prózy, těm, co mají rádi "trošku divné" knihy, ale i všem ostatním ;) Jen je asi hůře sehnatelná... což je škoda, věčná škoda.
přidáno přidáno: 29.11.2008 - 09:41
Skvělá povídka... připomíná Poeovu povídkovou tvorbu. Nemohu nedoporučit!!
přidáno přidáno: 14.11.2008 - 19:01
Četla jsem ji sice dávno, zato mnohokrát... tehdy se mi ohromně líbila. Z nostalgie 100%!! :)
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek