knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
3737.gif sam198
101 x
datum členem od: 28.12.2009
ying-yang muž
příspěvků : 27

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 11.04.2011 - 20:15
Přečetl jsem polovinu a poslední kapitolu (abych věděl jak nebo jestli to vůbec nějak dopadne) a málem mě to odrovnalo. Občas jsem se zasmál, dvakrát snad i nahlas ale jinak je to knížka tak neuvěřitlně o ničem! Nic se tam neděje, příběh se nijak neposouvá a opakují se stále stejná témata. Přežít by se to samozřejmě dalo ale vzhledem k tomu že i humor se často opakuje tak mě to zkrátka hrozně nudilo. Množství postav tomu taky moc nepřidávají a 500 stránek je fakt šílenost. Myšlenka zajímavá, ale musela by mít 150 stran.
přidáno přidáno: 12.02.2011 - 19:54
No to si snad dělají prdel ne? :) Věta která napadne asi každého puberťáka, který kdy Rychlé šípy četl, už posledních 30 let. I přes to jak jsou Rychlé šípy naivní a občas se u nich musím hlasitě zasmát tak mě i dnes baví a dodnes si pamatuju jak mi je v mládí taťka četl :). A že mě bavily. Poctivých 80%.
přidáno přidáno: 12.02.2011 - 19:47
Tady jsem tak nějak skončil. Po páte, skoro stejně a zřejmě i naposledy.
přidáno přidáno: 05.02.2011 - 21:33
Problém téhle sbírky povídek (a zřejmě i jiných sbírek) je nevyváženost. Začátek nic moc - Pád do Maelströmu je jedna z těch nejhorších, Rukopis to stejný ale pak se to začíná rozjížděť - Podlouhlá bedna, Vraždy v ulici Morque, Vrah jsi ty, Pád domu Usherů... Tyhle považuju za nejlepší povídky z celé knížky. Klasika Jáma a kyvadlo a Předčasný pohřeb se mi tolik nelíbily, mají ale taky něco do sebe a stojí ze přečtění. Nesmím také zapomenout na Černého kocoura, taky jedena z nejlepších. Bohužel druhá půlka povídek je už slabší, většinou ne zrovna originální a i přes jejich krátkost bylo jejich čtení nuda.
přidáno přidáno: 04.01.2011 - 19:09
Povinná četba pro všechny milovníky Černé zmije a britského humoru. V knize najdete scénáře ke všem čtyřem sezónám (speciály chybí), kroniku Černé zmije a několik dalších maličkostí které různě souvisejí s příběhem. (například žádost o přeložení kapitána Darlinga někam kde je to mohem bezpečnější, mučící nástroje středověku, nebo popis chorob a lékařských postupů středověku (vše psáno scénaristy seriálu). Pokud znáte seriál už nazpaměť tak vás ničím nepřekvapí, některé vtipy ale v psané podobě vyzní stejně dobře jako na plátně, ne li líp. Za 99kč co se momentálně (1/2011) prodává v Levných knihách je to jasná volba!
přidáno přidáno: 28.12.2010 - 20:32
Na první pohled velice zajímavá knížka. Nicol jsme na obrazovkách bohužel nezažil, nebo si na ni ani nepamatuju a tak nedokážu posoudit jaká jako moderátorka vlastně byla. Dozvíte se několik zajímavých informací, bohužel z dnešního hlediska je to celkově už zaastaralé :). Výhradu mám k tomu, jak autorka neustále popisuje jak je skvělá, jak by nikoho nikdy nepodrazila - když to člověk čte už po čtrvté za tak krátou knížku tak na tom něco je. Jinak mě to ale docela bavilo, těch 20kč nelituju. Čekal jsem ale nějáký skandál, samotný důvod jejího odchodu je pochybný a vlastně nic o samotné televizi nevypovídá.
přidáno přidáno: 12.12.2010 - 16:56
Třetí, a opět o něco slabší díl Letopisů Narnie. Pokud je vám víc než 14 ruce pryč.
přidáno přidáno: 12.12.2010 - 16:52
Strhující román který zobrazuje hrůzy zákopů první světové války. Chápu proč se Remarque stal nacistům trnem v oku s proč se jedná o jednu z nejslavnějších knih 20. století. Určitě si ji přečtěte!
přidáno přidáno: 07.12.2010 - 11:51
Nevím čím to je ale pan kaplan mě vůbec nezaujal. Jako první jsem slsyšel dramatizaci v hlavní roli s Miroslavem Donutilem a ta se mi oravdu líbila, takže knížka byla jasná volba. Bohužel jsem si sehnal nový překlad od Pavla Eisnera, což jak jsem později zjistil, byla chyba. Věřím že v původním zpracování pana Přidala by mě bavila o něco víc. Takhle jsem po každé kapitole doufal že už bude konec.
přidáno přidáno: 06.12.2010 - 16:28
The Mighty and the Almighty je zajímavá kniha která pojednává o součastném postavení ameriky ve světě, vlivu náboženství na naši společnost a v neposlední řadě popisuje i různé zvyklosti arabského světa (hned je člověk rád že žije v evropě :)). Nadprůměrné hodnocení z toho důvodu, že je pro mě jako laika kniha moc obsáhlá a uvítal bych mnohem méně podrobností.
zapln-grey1 | 2 | 3
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek