knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
3737.gif sam198
101 x
datum členem od: 28.12.2009
ying-yang muž
příspěvků : 27

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 28.12.2009 - 16:25
Když jsem to četl ve třetí třídě tak to byla pecka Víc netřeba dodávat
přidáno přidáno: 28.12.2009 - 16:53
Stejně jako všechny ostatní "Tajemství" tak i tohle mě bavilo. Dneska bych to pochopitelně nečetl, pokud náhodou ano tak bych se spíš nerealistickým charakterům, naivním dialogům a debilní zápletce smál, zkrátka klasická kniha pro děti. Pouze pro děti.
přidáno přidáno: 29.12.2009 - 20:14
První a zároveň jedna z mých nejoblíbenějších knih od A. Christie. Hlavní dějová linka mě zaujala, stejně jako prostředí do kterého je kniha zasazena. Dlouho jsem očekvával příchod Poirota, ten se nakonec do knihy dostal až v poslední třetině ale nemůžu říct že by mi to vadilo. Skvěle napsané a ideálně dlouhé, doporučuji.
přidáno přidáno: 31.12.2009 - 15:09
Závěrečný díl série nedopadl zrovna nejlépe. Možná je to tím že jsem už z těchto knížek vyrostl, možná tím že mě už celá série omrzela ale jelikož se už nikdy k Harry Potterovi nedostanu tak je mi to celkem jedno. Velkou změnou oproti předchozím knihám je to, že se celý příběh odehrává převážně mimo Bradavice. To co mě vyloženě štvalo byly některé trapné dialogy, podle kterých je jasně vidět že je kniha psána pro děti nebo občas příšerně hloupé zápletky/děj.
přidáno přidáno: 01.01.2010 - 13:20
Velmi stručné info o světě Harryho Pottera. Pokud jste například viděli pouze film možná vám kniha příjde vhod a objasní vám lépe některé věci pro HP fanoušky to není ale nic extra, přesto povinnost.
přidáno přidáno: 19.01.2010 - 19:45
Moje první kniha od A. Chrisite s Poirotem a Hastingsem v hlavní roli. Začátek byl slibný, tajemný ABC posílá dopisy kde udává kde bude vraždit, město i jméno zavražděného bere podle abecedy. Kniha je napínavá, velmi čtivá a díky tomu že je relativně krátká se dá přečíst opravdu rychle. Zakončení je nečekané a skutečného vraha nemáte šanci odhalit, přesto jsem ale celou dobu tušil že kniha tak nějak dopadne. Rozhodně stojí za přečtění.
přidáno přidáno: 15.05.2010 - 10:29
přidáno přidáno: 12.06.2010 - 16:58
Typická Agáta. Chytlavá zápletka, rychlí rozjezd (s počtem 150 stran to ale ani jinak nejde, že) a promyšlený děj u kterého prakticky nemáte šanci uhodnout kdo a proč. Ideální relax mezi "velkými" knihami.
přidáno přidáno: 19.07.2010 - 17:41
Svorní gambusíni jsou sbírkou několika komiksů a pokračování rychlých šípů (Stínadla se bouří a Záhada Hlavolamu). Zhodnotím je postupně a alespoň trochu objektivně, abych nemusel dávat všude 0-5% :). 1) Svorní gambusíni - první komiks je vlastně taková ještě naivnější verze rychlých šípů. Příběh má asi 15 stran, přímo na sebe navazuje a pěkně se na to kouká. 60%. 2) Medvědí družina - obyčejné, baz nápadu, krátké 30% 3) Pim a red Trocha originality dělá tento krátký příběh celkem zajímavým 50%. 4) Za poklady starých inků - oceňuji nápad udělat něco alespoŇ trochu "normálního", příběh ale za moc nestojí. 60%. 5) Kuličáci - Vezmem rychlé šípy přídáme druhou partu a hodíme tam pár holek. Uděláme nesympatické a nezájímavé charaktery a zkopčíme příběhy. Takhel vznikly kulišáci. 50%. 6) K pramenům neznámé řeky - Příběh který má co říci i dnes a tutíž na mé objektivní stupnici 100%. 7) Váhy života a smrti - škoda hloupé poenty, jinak dobré. 70%. 8) Příběh ze Tmy a Niam, nejlepší z dobrých - pohodové historky které by také dnes leckdo s menšími úpravami ztrávil. Ostatní minipříběhy nestojí ani za zmínku. 9) Chata v jezerní kotlině - nepříjemný pocit z příběhu vynahrazují povedené pasáže. Zakončení je příšerné. 70%. 10) Záhada hlavolamu a stínadla se bouří - RŠ dostali ucelený příběh, ubylo trapných moralismů a přibylo tajemno a nové postavy. To nejlepší co od Rychlích šípů mužete čekat, 100%. 11) Modrá rokle - tak tu jsem nikdy nečetl protože to má tak odpornou kresbu že jsem to nebyl schopen tehdy překousnout. Celkově: Tahle kniha není vhodná pro nikoho krom těch kteří žili v dobách kdy ty komiksy vycházely a dnes si chce zavzpomínat. Z legrace to můžete ukázat dětem či vnoučatům, pravděpodobně se u toho ale budou celou dobu smát.
přidáno přidáno: 20.07.2010 - 20:52
Překvapuje mě jak málo má dnes Švejk hodnocení i komentářů, v běžném životě se totiž se Švejkem setkávám poměrně často a proto jsem se rozhodl si ho konečně přečíst. Za záčátku se mi líbil styl humoru a Švejkovi zábavné historky, časem mě ale už knížka trochu nudila. Přečetl jsem pouze první díl a ostatní odkládám na neurčito, mám totiž spoustu mnohem kvalitnějších knih, jinak bych pravděpodobně pokračoval.
zapln-grey1 | 2 | 3
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek