knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
1677.gif MartyMcFly
382 x
Knihy, stará muzika, staré hry, zastaralá, básnická a k tomu spisovná mluva, čestné a vzletné chování, toť já, staromódní Marty.

datum členem od: 01.09.2008
ying-yang 35, muž, Plzeň
příspěvků : 8

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 07.09.2008 - 21:27
Mám rád Gona :-) Ze hry Tekken 3, která mě zasáhla na sklonku 90. let. Tam byl Gon jako jedna z hratelných postav. Uvidíme jak dobré to bude.
přidáno přidáno: 07.09.2008 - 17:29
Snad jediná kniha, která mě nedokázala od sebe odtrhnout celý den, to znamená po vzbuzení v posteli, cestou do školy v autobusu, ve škole při hodinách i přestávkách i když jsem se procházel po ulicích Plzně, stále jsem musel číst, nemohl jsem se toho vynabažit :-)
Nejdřív jsem přečetl zbytek Kulhánka, poté Žambochovo Líheň a Spasitele a poté JFK. A poté až Stroncium. Už jsem kvůli dotyčnému Ž. pozapoměl jak dokonalý humor pan Kulhánek má, ať je to hodný Patejl, bezejmený Dobrák a nebo tenhle, lehce upravený pan Kandinski.

Já se tu smál od začátku do konce, jeho vztah ke kosmonautům, jeho start z měsíce, jeho komentáře na mrtvoly na zmrzlém měsíci užnevímjaké planety, falešná historie světa byla velmi zajímavá také.

Já nemohu hodnotit jinak, než 99%
přidáno přidáno: 07.09.2008 - 12:05
Nechápu proč odsuzovat knihu jen proto že je pro někoho jako povinná školní četba. My jsme jí třeba jako povinnost číst ji neměli, takže nemohu soudit. Přečetl jsem si jí jednou, když jsem sám chtěl a musím říct že je to ukázkový příklad knihy z 19. století z venkovského prostředí. Ničím jiným se ta kniha ani nesnaší být.
Buď budete poslouchat názory jiných a to "hype" (obecné povědomí o té knize, její vyzdvihování a nucení k tomu jí číst) a nebo si uděláte vlastní názor. Proč "jít" do přečtení téhle knihy s tím, že je to báječná a "suprová" kniha ? Ona si na to nehraje, to jen lidé to z ní udělali. Může za to ta kniha ? Měli bysme jí odsuzovat za to že je slavná ?

Ne.
přidáno přidáno: 07.09.2008 - 11:29
Protože komentářů je tu už dost, všichni ví o čem HP je a stejně si každý ponechá svůj názor, tak řeknu jen své stručné poznatky, MÉ názory, tzn. nemusí se shodovat s vašimi:
1)sakra dobře se to čte
2)je to komerce, ale komu to vadí
3)znám plno horších knih, ale i plno lepších
4)nějak extra velkou myšlenku to nemá, ale :-) pěkně se to čte
přidáno přidáno: 06.09.2008 - 12:04
Že by se do tohoto dílu promítlo něco málo ze Žambochovo Drsného spasitele, konkrétně části ze zamrzlé Ostravy ? Možná, ale nakonec je to stejně jedno, tenhle díl je ve svém minimalismu skvělý. A navíc mám toto prostředí rád.
přidáno přidáno: 06.09.2008 - 12:03
Obdivujete dílo Quentina Tarantina jako já ? Tak si přečtěte o filmech, které měli na jeho tvorbu vliv, sežeňte si je a budete nadmíru spokojeni.
přidáno přidáno: 06.09.2008 - 12:02
Pěkná evokace kovbojky v částečně sci-fi prostředí JFK, bohužel ale jeden ze slabších dílů série.
přidáno přidáno: 06.09.2008 - 11:58
Ač narozen léta páně tisíc, devětset osmdesát devět, mám rád toto období minulé generace. Jsou to léta, na která bysme neměli zapomínat, na věci které se tu udály. O léta pod diktátem reálného socialismu se zajímám a mohu říct, že kniha je napsána velmi dobře. Určitě se najdou očití pamětníci, kteří toto údobí českých dějin zažili na vlastní kůži (ale na 49 hodnocení zatím žádný komentář, čekal jsem více), ti o tom budou vědět více než já a budou způsobilejší k tomu ohodnotit kvalitu faktů zde předložených.
Co ale můžu je ohodnotit to, jak je kniha napsána. A to dobře, vtipně, děj odsýpá a popisy zážitků malého Kvida jsou skvěle amatérsky napsané.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek