knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody macek166
166 x
datum členem od: 13.02.2011
ying-yang muž, Brno
příspěvků : 14

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 14.07.2011 - 15:43
Pro mě osobně nejlepší Coelhova kniha... nepovídá jen o milostném vztahu, ale o mnohem hlubších a filozofičtějších tématech než je tomu u jiných knih, nebo alespoň, bez odkazu k náboženstí - křesťanství. Je to jistě jedna z nejtěžších knih na pochopení a proto nemusí všechny lidi tak přivázat, ale kdo chce poznat sám sebe a vztah mezi lidma, kdo chce pochopit termín života (to s tím pocitem, když je člověk v ohrožení), kdo dokáže pohlédnout nebo alespoň chce poznat něco z toho tajemna a nekonzervativních lidí, vše nalezne zde. Mnoho z Coelhových knih hraje na lidské sny, na to emotivní já v nás, na představu krásy světa, ale reálně nás pohladí, nechá zamyslet, ale naše životy nezmění. Tato kniha nejen že se na věc dívá z mnohem reálnějšího, přitom stále snového pohledu, nevíc dokáže změnit naše životy. Protože dokáže vyburcovat ke změně... jednička :-)
přidáno přidáno: 13.02.2011 - 18:37
Velice povedená sbírka povídek, která by mohla zaujmout i příznivce jiných žánrů.
přidáno přidáno: 13.02.2011 - 13:13
Jedna z nejslabších Coelhových knih, s tím náboženstvím to zde hodně přehnal.. tu odpověď, kterou se ve svých knihách snaží lidem předat zde zprostředkovává špatným způsobem.
přidáno přidáno: 13.02.2011 - 02:25
Kniha přibližující nám Ameriku druhé poloviny 20. století, autor se nám snaží zprostředkovat svůj život plný akce a bohémského života. Zakladatel moderní pornografie však míří mnohem hlouběji. Snaží se nám ukázat, jak má vypadat kvalitně prožitý život, v němž sám autor tak tápe. V knize je tak mnoho filozofických úvah, surrealistických výjevů a popisů sexuálních scén. Kniha která nadchne každého příznivce bohémského způsobu života, dlouhých nocí, bádání nad smyslem života a světa, mnoho sklenek alkoholu, jako beatník, ztroskotanec a přitom hrdina.
zapln-grey1 | 2
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek