knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody Pihtipudas
74 x
datum členem od: 21.02.2013
ying-yang žena, Olomouc
příspěvků : 6

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 04.04.2013 - 11:08
Jedna z nejlepších knih, co jsem četla! Přečetla jsem už dvakrát a pořád mám chuť číst znova! Silně návykový román...DOPORUČUJI!!!
přidáno přidáno: 25.02.2013 - 16:22
Opravdu povedená kniha, která musí bavit každé dítě učící se abecedu. Moc hezké obrázky Františka Petráka doplňují již tradičně výborné verše Radka Malého, k tomu všemu si děti mohou do knihy malovat vlastní obrázky a plnit "úkoly" související s jednotlivými písmeny. Doporučuji všem předškoláčkům, prvňáčkům, jejich rodičům, učitelům, vychovatelům.
přidáno přidáno: 25.02.2013 - 13:14
Velice působivý, čtivý román, v němž Kateřina Tučková ukázala, co v ní je (a potvrdila to ve svém druhém velkém románu Žítkovské bohyně). Gerta Schnirch je hrdinka, která vyvolala rozporuplné reakce, stejně jako "hájení" českých Němců, jež byli odsunuti. Tučková ukázala jiný pohled na věc, než je ten obecně přijímaný a dokázala ho představit na skvěle napsaném románu. Doporučuji všem!
přidáno přidáno: 25.02.2013 - 13:08
O autorce a románu na serveru Literární.cz:

Jamrachův zvěřinec je jedenáctým románem britské spisovatelky Carol Birch a letos už sahal po jednom prestižním ocenění.

Orange Prize za prózu však získala mladá americká spisovatelka Téa Obreht a zkušená britská autorka se musela spokojit pouze s nominací. Chuť jí jistě spravil fakt, že její knihu vyzdvihla i porota Man Bookerovy ceny, v jejíž širší nominaci je podruhé.

Inspirací byl pro spisovatelku život Charlese Jamracha, dobrodruha a dealera divoké zvěře, který v 19. století v Anglii patřil ke špičce ve svém oboru. Nechvalně se proslavil v roce 1857, když tygr, jenž mu utekl, napadl osmiletého chlapce. Jamrach chlapci tehdy pravděpodobně zachránil život, když se šelmě postavil s holýma rukama, napadený na něm později vysoudil odškodné. V románu vyprávěném z pohledu malého chlapce se z podivínského Charlese Jamracha a malého Jaffyho Browna stávají přátelé, což Jaffyho odvane na dobrodružství až do Pacifiku. Britská i zámořská kritika rozhodně nešetřily chválou, autorčin styl se dokonce dočkal srovnání s literárními velikány Charlesem Dickensem a Hermanem Mellvilem.

http://www.literarni.cz/rubriky/aktualni/clanky/ctyri-debutanti-v-nominacich-na-man-bookerovu-cenu_8577.html
přidáno přidáno: 25.02.2013 - 12:52
Román, který čtenáře během čtení neustále překvapuje, úchvatný jazyk, psychologie postav, napětí. Prokousejte se prvními stránkami, potom už knihu neodložíte! Doporučuji všem, kdo mají rádi dokonalé popisy prostředí, Anglii 19. století a čtení se zatajeným dechem.
přidáno přidáno: 21.02.2013 - 15:14
Katka Tučková umí psát a v této knize to ukazuje stejně jako v předchozí. Výjimečné téma, tajemno, propojení s fakty a historií, úžasné čtení blízké detektivce. Nelze nedoporučit!
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek