knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody irmari
140 x
Bývala jsem notorický čtenář. Teď už není tolik času....Čtu všechno možné, nejraději historické romány, historii jako obor, westerny -zanegreyky, duchovní literaturu,knihy o přírodě, nějaké to fantasy, pohádky... atd. Moc si nepotrpím na současnou literaturu, nemůžu jí většinou přijít na chuť. Snaha byla. Samozřejmě mám ráda i romantiku, ale spíš takovou tu dobrodružnou; zkrátka musí to mít nějakou úroveň; žádné sladkobolné samoúčelné kecy. Takové knihy u mě skončili už i v koši, jak bych to žádné knize normálně neudělala:) Podotýkám, že u procentuálního hodnocení nesrovnávám napříč žánry a autory, protože to se prostě srovnávat nedá... Takže čistě subjektivně....

datum členem od: 30.11.2010
ying-yang 44, žena, Brno
příspěvků : 32

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 20.10.2016 - 14:21
Po dlouhé době jsem se jí konečně dopátrala v antikvariátu a s radostí zařadila do svého archivu. Podle mě nejlepší průřez historii severoamerických indiánských kmenů. Nečetla se mi lehce. Teď nemyslím styl, ale téma. Všechny kapitoly končily stejně tragicky. Přemýšlela jsem, jestli to mohlo dopadnout i jinak, ale obávám se, že asi ne.
přidáno přidáno: 30.11.2011 - 18:52
Po dlouhém uvažování jsem se rozhodla zvednout své hodnocení celé trilogie, protože s dobrým svědomím opravdu nemůžu říct, že by mě nějaká kniha víc oslovila.A Jednička si zaslouží plný počet. Nikdy nezapomenu na ty pocity, které jsem měla, když jsem ji četla poprvé a jak jsem se klepala strachy, jestli toho Froda u Brodu chytí nebo ne:) Musím říct, že z určitého pohledu lituju, že jsem později viděla filmové zpracování - i když uznávám, že se přes všechny chyby mimořádně povedlo. Ale bohužel mám pocit, že už nikdy nevrátím mou představivost tam, kde byla předtím, kdy jsem si ten svět přece jen představovala jinak a po svém. Přesně z tohoto důvodu vážně uvažuju, že si nechám případné další filmové Tolkieny raději ujít...Jestli odolám:)
přidáno přidáno: 17.10.2011 - 18:08
Naprosto souhlasím s prvním komentářem. Probouzí obrazotvornost, líp bych to nevyjádřila. Navíc popsat stvoření jako Hudbu mi přišlo naprosto fascinující. Jsem hodně hudebně založený jedinec, takže si myslím, že tento obraz to vystihuje dokonale. Jinak uznávám, že pro ty kvanta nových jmen, je to dost složité. Ale myslím, že když člověk vydrží, tak se po čase začte a už se i líp a rychleji orientuje. Ale bez grafických pomůcek se to asi úplně neobejde. Někoho to ale dokonce i baví:))
přidáno přidáno: 17.10.2011 - 17:48
Velmi čtivou a pohádkovou formou se člověk dozví např. i to, kde dřív byli tvrze, které už třeba dnes neexistují a někteří šťastní se dočtou dokonce i o založení své rodné obce :)) To jsem tedy koukala! A pokud jde o historii... Jak se říká: na každém šprochu-pravdy trochu...
přidáno přidáno: 19.09.2011 - 18:13
Dost silně na mně zapůsobila už autorova předmluva, která vykresluje dokonale atmosféru doby a musím říct, že některé myšlenky by se mohly klidně vztáhnout i k dnešní době. Výborná kniha!
přidáno přidáno: 06.09.2011 - 18:44
Je to už trochu těžší na čtení, ale Lewis opět nabízí spoustu podnětných a originálních zamyšlení.
přidáno přidáno: 06.09.2011 - 18:36
Pro mě se tato kniha trochu vymyká z ostatní autorovi tvorby. Je mnohem vážnější a hlubší.
přidáno přidáno: 06.09.2011 - 18:28
Předchází dějově knize Dokonalá svoboda. Je méně duchovní, více beletristické. Líčí budování kláštera i problémy, se kterými se musel nový opat potýkat, přes nedostatek prostředků, chudobu, nepochopení spolubratrů i vlastní slabosti a chyby.
přidáno přidáno: 06.09.2011 - 18:18
Jedná se sice o duchovní literaturu, ale zároveň velmi čtivou beletrii, vlastně historický román. Sleduje život dnes blahoslaveného benediktinského mnicha Heřmana "Skrčeného", autora duchovních spisů a hudby.Ale je to o jeho lidském bytí, hlavně o jeho boji s nevyléčitelnopu chorobou a naplnění smyslu života. Vřele doporučuji. Jedna z mých oblíbených knih. Volně navazuje na knihu Prázdné ruce.
přidáno přidáno: 06.09.2011 - 18:05
Ze začátku to docela šlo, ale pak už to bylo na mě moc přeslazené. K tomu se určitě vracet nebudu:(
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek