knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody matman
24 x
datum členem od: 03.12.2009
ying-yang muž
příspěvků : 3

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 16.04.2011 - 21:35
Velice působivý příběh o nejpoctivějším policajtovi v New Yorku. Možná je kniha psána až příliš epizodicky, ale to se dá u takové biografické knihy čekat a kromě toho nemám žádných výtek. Rozhodně doporučuji.
přidáno přidáno: 13.07.2010 - 20:00
Těžko říct jestli to je ještě normální knížka. Je to spíš takové leporelo pro starší, které tím nejnudnějším způsobem odvypráví příběh druhé nejhorší epizody Star Wars na cca 15 stránkách čistého textu. Zbytek jsou obrázky z filmu.
přidáno přidáno: 13.07.2010 - 19:40
Jsem fanda filmu a tak jsem se na knihu dost těšil. Ze začátku se kniha četla velice dobře, všímal jsem si společných detailů s filmem a zároveň objevoval drobnější příběhy a části ve světě Blade Runner. Ale když jsem se postupně dostával dál, připadala mi kniha čím dál slabší. Postavy se chovaly stále divněji, příběhu stále ubýval spád. Největším zklamáním pak finální akce se zbylými androidy. Ve filmu je to asi nejlepší scéna, ale v knize je odbyta dvěma stránkami. Stejně tak úplně chybí třeba setkání Battyho s Tyrellem (v knize Rosen) a celá postava Roye Battyho tady nemá ani zdaleka takové charisma. Kniha zkrátka nemá pořádnou gradaci, je v ní málo zajímavých momentů, a to bohužel polemizování o životě a lidskosti (které se tu navíc dost opakuje a časem mi to už přišlo mírně otravné) nezachrání. Z knížky mám tedy dost rozporuplné pocity, na druhou stranu mi teď přijde film ještě lepší, když vím, co všechno pro něj autoři vymysleli.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek