knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody V0174
77 x
datum členem od: 24.11.2008
ying-yang 39, muž
příspěvků : 10

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 23.05.2012 - 21:16
Kniha se mi nelíbila. Čtenáři překládá konspirační teorie a polopravdy stylem "někteří lidé se domnívají" a "odborníci se shodují", v naprosté většině však bez zmínění jakéhokoliv jména. Publikace, na které se odkazuje jsou téměř výlučně jen ty od autora samého. Na konci je sice bibliografie, ale ta je natolik obsáhlá, že dohledání zdrojů uváděných informací je téměř vyloučeno.
Kniha se tak tváří jako "odhalující pravdu", přitom však přináší jen snůšku domněnek a polopravd nahlížených "z té správné strany". Varuje před zaslepeností způsobenou mediální masáží - sama však zaslepuje mnohem horším způsobem.
Perlička - autor se netají nesympatiemi ke kapitalismu, přesto neváhá jakožto kladnou osobu citovat Ludwiga von Misese.
přidáno přidáno: 01.06.2011 - 22:46
Přestože s některými závěry v knize nesouhlasím, je to určitě zajímavé doplnění klasického náhledu na ekonomii a její aplikace v každodenním životě.
přidáno přidáno: 14.03.2011 - 14:05
Mám speciální edici i s bonusy, kniha mi byla před čtením vychválena.. ale poněkud mě zklamala.
Pomalý rozjezd na začátku, neustálé líčení mariňáků jako těch nejdrsnějších z drsných, zvláštní stylistika která mě neustále odtrhovala od děje (autor by se určitě chytil i u nějakého armádního vydavatelství...) a když skončil příběh, začaly bonusy - o tom že jde o bonusy jsem se však dozvěděl až na konci, takže jsem marně přemýšlel proč po časově sousledném ději je poslední čtvrtina knihy najednou napřeskáčku a obsahuje spoustu myšlenek na které se nikde nenavazuje.
Je to škoda, samotný příběh je určitě zajímavý a dalo by se z něj vykřesat o mnoho víc.
přidáno přidáno: 02.07.2009 - 22:27
Zajímavý pokus o rozehrání částečně sci-fi (i když spíše "záhadologického") příběhu v Praze v současných souvislostech. Občas to sedí pěkně, i když si říkám kolik narážek pochopí čtenář za 20 let. Obrázky "zachycené aurilem" mně osobně přišly spíše rušivé, občas až trapné, ale proti gustu... Výsledkem je rozhodně originální kniha, do které jsem se místy hluboko ponořil a místy jsem se trochu nudil.
přidáno přidáno: 16.05.2009 - 23:39
Kniha je svěžím větrem do věčného opakování polopravd o klimatických změnách v mainstreamových médiích. Na konci knihy je - jak je již u autora zvykem ze Skeptického ekologa - seznam použitých zdrojů které jsme označeny v textu, můžete si tedy příslušná tvrzení snadno vyhledat v literatuře ze které čerpal.
Pět procent mého hodnocení knize chybí do stovky zejména kvůli tomu, že autor opakuje některé argumenty a vývody často několikrát, čímž se stávám kniha občas trochu nudnou až působící neseriozně, např. věčné opakování počtů lidí zachráněných před smrtí mrazem oproti zvýšené úmrtnosti z horka.
přidáno přidáno: 22.03.2009 - 11:23
Tahle kniha pro mě byla dosti zklamáním. Pochopil jsem že souvisí se stejnojmenným filmem, ale co bylo první jsem nedohledal. Ale má znaky knih napsaných podle filmu, v tomto případě navíc nepříliš dobrého. Příbeh je nepříliš originální, naivní a předvídatelný, knihu zachraňuje jen pár dobrých nápadů (Dredžové) a těch několik napínavějších částí. Znovu si ji ale rozhodně nepřečtu.
přidáno přidáno: 16.02.2009 - 21:55
Bál jsem se že kniha bude horší než Den Trifidů, ale příjemně mě překvapila. Nedočkáte se dlouhých monologů a úvah, kniha je mnohem akčnější a osobně mě více chytla, čemuž odpovídá i mé lepší hodnocení.
přidáno přidáno: 01.01.2009 - 11:38
Kniha parádně popisuje život na vsi na začátku 20. století, barvité a lyrické popisy krajiny se střídají s popisem krutosti přírody a neidealizovaných vesnických lidí. Kniha však obsahuje dost velké množství postav, které jsem si i ke konci pletl a polovina dílků skládanky mi proto zůstala na konci knihy stále nezařazena. Důvod k relativně nižšímu hodnocení.
přidáno přidáno: 01.01.2009 - 11:24
Poslední díl mě trochu zklamal, zdlouhavá první polovina, mnoho zvratů v polovině druhé a z konce se dalo určitě vyždímat mnohem víc. Přesto se však jedná o výbornou knihu a jak už psal keane1980, kdo to dočetl až sem, stejně si ji přečte - a dobře udělá.
přidáno přidáno: 12.12.2008 - 21:56
Tato kniha má podle mého názoru pravdu. Nicméně tuto pravdu bohužel podává bez větších argumentů - kdo s von Misesem souhlasí, ten je npotřebuje, ale zase mu kniha moc nedá. Kdo s ním nesouhlasí, tak toho von Mises v této knize nejspíš nepřesvědčí. Na druhou stranu - tuto knihu napsal v 91 letech, rok nato zemřel.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek