knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
5333.gif pexeso
161 x
datum členem od: 30.12.2010
ying-yang žena
příspěvků : 35

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 03.01.2011 - 21:31
Krásná knížka o hledání svého "pokladu" plná moudrých a hezkých myšlenek. V dnešní době, je taková skoro pohádková knížka spíš plus. Nezáleží jestli najdete něco navíc mezi řádky nebo ne, spíš jak na Vás zapůsobí subjektivně. Mně osobně připoměla některé situace ze života, ať už byly příjemné nebo ne. Myslím, že Alchymistu už autor asi nepřekoná, četla jsem toho od něj hodně, ale z jeho dalších děl mě víc zaujalo jen Jedenáct minut, Veronika se rozhodla zemřít a Mágův deník. Záhir a Čarodějka z Portobella patří k těm slabším. Přesto jeho knihy mají pro mě určité kouzlo a i když ty slabší nečtu tak často, tak se k nim stejně časem vrátím, protože v nich vždycky najdu nějakou myšlenku, která mě zaujme, nebo mi zůstala při prvním čtení skrytá:) A s tím, že to připomíná Malého prince souhlasím :)
přidáno přidáno: 03.01.2011 - 21:09
Alchymistu asi už těžko něco překoná, ale Brida byla příjemné čtivo. Chytlo mě to od začátku, jen ten konec mi přišel tak nějak nedodělaný. Na věroučné pasáže jsem si u autora už zvykla a ani tady se jim nevyhnul, ale kdyz to srovnám třeba se Záhirem, nebo Čarodějkou z Portobella (které pro mě byly docela zklámáním, přestože Coelhovy knihy mám moc ráda), tak Brida ve srovnání s nimi je rozhodně lepší (a to není ani tak zbytečně dlouhá).
přidáno přidáno: 02.01.2011 - 19:55
Četla jsem tuto knížku sice už dávno, ale některé povídky se mi dodnes vybavují a zvlášť ten podivný a přitom napínavý pocit, který ve mně vyvolaly. Pokud se mi někdy dostane do ruky určitě ji přečtu znova, protože byla fakt dobře napsaná:)
přidáno přidáno: 02.01.2011 - 19:49
Než jsem si tuhle knížku přečetla, zajímaly mě dostupné recenze od čtenářů, vesměs byly příznivé, tak jsem se rozhodla, že ji číst budu. Přeskakování z času do času bylo celkem pochopitelné a dalo se v ději i přesto orientovat. Příběh o vztahu 2 lidí, z nichž jeden cestuje časem, mě zaujal. Kdyby ale knížka byla o polovinu kratší nic by se nestalo, spíš by jí to pomohlo. Takhle byly některé pasáže vyloženě zbytečné a navíc k ničemu zásadnějšímu nevedly - jen natáhly dílo o nějakých zbytečných 100 stran navíc. Upřímně film, který byl o tuto vatu ochuzený, se mi líbil mnohem víc (a to se mi v porovnávání knížky s filmovým zpracováním skoro nestává). I přes tato mínus mě to ale bavilo a časem si ji třeba zase přečtu :)
přidáno přidáno: 02.01.2011 - 19:35
Dala bych 100%, ale ty 2 body dolů, si neodpustím, byť je tahle knížka jednou z mých oblíbených, a to proto, že než se člověk do ní začte tak to nějakých pár desítek stránek trvá (popisné pasáže mě při první četbě této knížky docela odradily a vrátila jsem se k ní až po delší době). Když to ale čtenář překoná, knížka ho strhne svým dějem. Mě osobně vtáhla pak do děje a snažila jsem se luštit hádanky spolu s hlavními hrdiny. Navíc autor ví, kdy ubrat v tempu, a kdy znovu přidat, aby člověk neztratil o děj zájem. Vylíčení ponuré skoro zimní atmosféry chladného středověkého kláštera i života v něm zvládl autor dokonale, a když jsem pak viděla film, tak se od mých představ prostředí zas tak moc nelišil :) Četla jsem ji asi 3x a vždycky poté, co ji dočtu mám o čem přemýšlet:)
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek