knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
5333.gif pexeso
161 x
datum členem od: 30.12.2010
ying-yang žena
příspěvků : 35

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 04.02.2011 - 17:07
Vlastně ani nevím proč, ale nemohla jsem se od této knížky odtrhnout. :) Mé první dostaveníčko s panem Dostojevským a doufám, že ne poslední :)
přidáno přidáno: 04.02.2011 - 13:51
Mě to docela bavilo, příběh byl dobrý a postavy taky. Když to srovnám s Tajemnou hrobkou tak Strážci víry jasně vedou. Akorát si jako už u více knížek nemůžu pomoct že konec byl nějak odbytý nebo šitý horkou jehlou, jako by to už autorka chtěla mít rychle z krku. Ale jinak jsem s tím byla spokojená, není to sice bestseller ale taková pohodová dobrodružná knížka.
přidáno přidáno: 04.02.2011 - 13:44
Upřímně čekala jsem od této knížky něco úplně jiného. Zvlášť po slibném začátku knížka vypadala dost dobře. Z omylu jsem byla vyvedena asi v půlce knížky, kde se začalo silně projevovat, že autorem je kněz, on z totiž celkem slibně vypadajícího dobrodružného dílka udělal rádoby oslavnou a věroučnou záležitost. S náboženstvím v knížkách nebo věroučnými problémy v nich nemám problém a nikdy jsem neměla, ale tohle bylo tak jednostranně napsané až už mi to začalo vadit a ten idylický konec byl prostě k neuvěření (zlatá Šifra i když je mnohými zatracovaná). Po přečtení jsem si neodpustila myšlenku, že autor by se prostě měl věnovat práci duchovního a ne se pouštět do psaní. Tohle byl opravdu krok vedle, charaktery postav byly k neuvěření a konec zklamáním (happy endy jsou fajn, ale jen pokud mají v sobě trošku reálna). To je můj názor ale je možné, že si to třeba své příznivce najde.
přidáno přidáno: 11.01.2011 - 19:19
Tak tahle knížka mě bavila od začátku až do konce. Tajemná atmosféra byla dost dobře vystihnutá, tajemný trpaslík byl pravý záporný/odporný hrdina:) a děj nenudil a nebyl vycpaný zbytečnou vatou. Konec se mi taky líbil, autorka nechala na čtenáři ať se sám rozhodne, jak to s tím trpaslíkem a tajemným bunkrem pod schody vlastně bylo... Fakt dost dobrá a čtivá knížka. Nemá cenu tu popisovat děj, je lepší si to prostě přečíst ...
přidáno přidáno: 09.01.2011 - 20:32
A mně se to naopak líbilo. Jasně Coelho víru napasuje do každé své knížky a ne každému to může být po chuti, což chápu (taky chápu to, že to nebude oblíbený autor všech) :) . Ale vzhledem k anotaci děje, se to dalo čekat předem. Takže tomu rozčarování nad touto knížkou prostě nerozumím. Když pominu výše zmiňované pasáže, tak příběh byl dobrý, spousta myšlenek v knize ze života, které vážně donutily k zamyšlení a pointu nakonec jsem nečekala. Víc než příběh samotný na mě zapůsobily opravdu některé myšlenky ( ne ty týkající se víry, ale ty, které se týkaly člověka a lidského života).
přidáno přidáno: 08.01.2011 - 19:23
Taky souhlasím se vším, co bylo napsáno výše. Já tuhle knížku měla kdysi dávno půjčenou z knihovny a zanechala ve mně silný dojem dodnes. Bavilo mě to od začátku až do konce. Bohužel není nikde k sehnání...
přidáno přidáno: 08.01.2011 - 19:19
přidáno přidáno: 08.01.2011 - 19:12
Je to spíš určeno asi pro mládež, ale mě to i tak bavilo. Dobře se to četlo, nebylo to dlouhé a příběh taky nebyl nudný. Snad jenom ten konec jsem čekala jiný.
přidáno přidáno: 08.01.2011 - 18:57
Čtení opravdu pro nenáročné čtenáře. Upřímně větší blbost jsem nečetla, kdybych věděla, že to bude takový odvar, ani bych to neotevřela. Bohužel jeden z mála případů, kdy recenze z netu hodnotily knihu lépe, než jaká ve skutečnosti je. Věřím, že si to své příznivce najde, bohužel já čekala něco lepšího podle těch ohlasů a ne takový prostoduchý brak, který směřuje jen jedním směrem a nic víc čtenáři nenabídne. Kdybych to věděla, tak o tuto knížku ani nezavadím. Na další "díla" od této "autorky" mě po tomhle přešla chuť.
přidáno přidáno: 07.01.2011 - 15:07
Četla jsem to sice dávno, ale pamatuju si, že mě to bavilo mnohem víc než film.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek