knihi.cz
...založte si svůj deník teď!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody RAVEN
20 x
Knihy jsou pro mne tiší společníci kteří mnohdy řeknou vice než lidé. Učí mne naslouchání, nalézání své pravdy, utvářejí osobnost. Často jsou tou nejlepší společností.

datum členem od: 07.11.2006
ying-yang 50, muž, To místo nemá jméno:-)
příspěvků : 22

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 21.04.2008 - 17:41
Pěkná kniha, stojí za přečtení. Trochu se v ní odráží autorův postoj k alkoholu a k ženám, popsaný v knihách Démon alkohol a Tulák po hvězdách.
Snažit se dobýt svět a sebe díky tomu ničit, to je spíše lepší uvědomit si kam člověk skutečně patří.
přidáno přidáno: 29.06.2007 - 09:43
Možná trochu analogie z běžného života.
přidáno přidáno: 31.05.2007 - 13:21
Tak tato kniha se mi dostala do rukou náhodou a vlastně bych ani neřekl že zrova toto je to "můj šálek kávy". Vlastně jsem ani neměl čas jí číst, pak jsem do ní jen tak nahlédl, protože tomu nikdy neodolám. Nakonec to skončilo tak že jsem jí behěm asi dvou hodin přečetl a dost jsem se u toho nasmál. Trochu mi to připomnělo H. Chinaskiho od Bukowského ale toto není tolik depresivní, spíše taková ůsměvná fikce.
přidáno přidáno: 05.12.2006 - 12:18
Anker Larsen je můj oblíbenec. Než začnete číst Dveře dokořán, schválně si zkuste nejdříve přečíst Kámen mudrců, ty "dveře dokořán" se pak lépe otevírají....
Škoda že knihy od tohoto autora se špatně shánějí.
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 18:12
Další z knih typická pro Coelha kde se snaží poukázat na to co je opravdové a skutečné a co v životě falešné ale tak a nenásilně aby si tam čtenář našel svoji vlastní pravdu. A dělá to dobře protože každý z nás je vystaven tlakům světa falešné pomíjivé krásy a dočasného ůspěchu.
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 18:01
Nejprve jsem si přečetl knihu a pak jsem viděl i film. Lze to udělat i naopak. Každopádně poselství této knihy není nikterak negativní, a proto jsem i nechápal rozruch kolem zfilmování. Je zde velmi mnoho pozitivních myšlenek a každý si najde tu svoji pravdu. Koupil jsem si i další knihy od D. Browna, Šifru mistra Leonarda však považuji za nejlepší.
Kdo chce vědět více ať se podívá kdo vlastně Da Vinci byl, nebo třeba Isaac Newton, nebo třeba....
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 17:52
Možná každý muž má nutkání si tuto knihu přečíst. Je zde jedno velké ale. Pokud se bude chtít stát někým jiným a "hrát" jenom aby sbalil ženu, co se stane potom až žena pozná že to jenom hrál.... Každý si přitáhne svůj protějšek, tak pozor na informace v této knize sdělené a i hodně bych jí filtroval. Z hlediska aplikované psychologie bych jí považoval za zajímavou. Z hlediska výběru partnera za nebezpečnou.
Je to jenom návod aby chlapi co jsou "třtina ve větru se klátící" jako opravdoví chlapi vypadali:-)
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 17:44
Dříve jsem rád četl scifi. Tato kniha mne zaujala. Katastrofická vize člověk versus příroda je zde velmi dobře ztvárněna a popsána. Jenom málo lidí si uvědomuje jak je člověk zhýčkaný a vlastně i bezbranný tvor. Jenom rozum mu vlastně umožňuje přežití. K čemu je ale člověku rozum když je slepý a všude kolem něj číhá nebezpečí v podobě Trifidů....
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 17:37
Při čtení této knihy člověka opravdu lehce mrazí. Orwell byl velký vizionalista a prorok. V 1984 předpověděl internet, coby obrazovku a následné ovládání, manipulaci a sledování člověka s potlačením veškerých jeho svobod. Myslím že toto nás ještě čeká a ten kdo se bude chtít vymanit ze systému stane se "prolétem" na okraji společnosti.
přidáno přidáno: 07.11.2006 - 17:33
Někdo by to nazval bajkou, někdo realitou..
Takto fungují zejména veškeré totalitní společnosti. I dnes platí že lidé se dělí na koně chovné a tažné...
zapln-grey1 | 2 | 3
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek