knihi.cz
...vaše on-line knihovnička!
knihy autoři čtenáři diskuze
6982.gif Evi.s
4 x
datum členem od: 18.01.2015
ying-yang žena, Plzeň
příspěvků : 4

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 19.01.2015 - 16:50
100%, jedna z knížek, kterou si musíte přečíst před smrtí. I film je skvělý, což se často nestává. Příběh který ač si to čtenář ze srdce přeje, není ani trochu veselý. Začíná i končí smutně a až na pasáž, kdy se jednorožec stane na malou chvíli člověkem a pozná lásku je pohádka nezvykle ponurá a smutná. Není moc knih/filmů, které by se pocitem smutku, který ve vás vyvolají, rovnalo Poslednímu jednorožci. Navíc u konce budete zaručeně bulet jako želvy a zamýšlet se nad tím, jaký je život někoho, kdo poznal lásku a ví, že už ji nikdy nemůže mít, přesto v něm zbude střípek ze vzpomínky na ní.
přidáno přidáno: 19.01.2015 - 16:45
Kniha mě překvapila líčením v detailech, opravdu jsem nečekala, že si s ní autor tak vyhraje. Nicméně mohl se trochu krotit, kniha je zbytečně obsáhlá, přitom zajímavá je jen scéna, kdy Sophie volí mezi dětmi, jediná chvíle, kdy je čtenář vtažen do děje. Za nečekaný konec, propracovanost, pasáž o hledání dětí a vcelku realistické vylíčení prostředí koncentračního tábora dávám 75%.
přidáno přidáno: 19.01.2015 - 15:50
Očekávala jsem mnohem komplexnější knihu, ne že to bude celé jen o psychice, ale třeba i stravování atp.
Celá kniha značně přehání, vše je dohnáno do extrému - AIDS jako důsledek sobecké lásky a homosexuality, to je dobrá prdel.
Myslím, že pro lidi bez znalosti lékařského prostředí bude kniha až nebezpečná.
Oceňuji nápad a pár zajímavých postřehů. Nudil mě dlouhý úvod, omáčka okolo, urputná snaha si teorii obhájit bez vědeckých důkazů. 30% s odřenou pr...
přidáno přidáno: 18.01.2015 - 22:33
Skvělá knížka, ostatně jako všechny z edice Gossip Girl. Autorka vám dovolí nakouknout do života newyorské smetánky. Nudit se určitě nebudete, autorka píše poutavě, zmiňuje detaily ze života bohatých a vše je vhodně proloženo zprávami z drbny. Vztahy v knize jsou propletené, neustále se mění a bude vás to bavit. Doporučuji i další díly, pokud vás to chytne, určitě přečtete celou edici.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek