knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody kabickovak
13 x
datum členem od: 02.10.2010
ying-yang 29, žena
příspěvků : 4

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 15.05.2011 - 15:46
Tato knížka se mi velice líbila. Kniha nám popisuje život Edith Piaf, podle vzpomínek její sestry. Podle mého názoru knížka byla napsána, protože její sestra chtěla zachytit život své slavné sestry, aby všichni věděli co jí v životě potkalo a jak se s tím vyrovnávala. Nejdříve jsem si myslela, že biografie budou jen fakta a že mě to nebude bavit. Ale jakmile sem knížku otevřela, hned jsem se začetla. Byla velmi zajímavá a v jejím životě toho bylo tolik, že ani tlustá kniha nestačila. Nejvíce se mi líbila část, po první autonehodě. Předtím se mi knížka líbila, ale zdál se mi její život trošičku monotóní. Jen muži a úspěchy. Po autonehodě to začalo mít rychlý spád. Stále mě udivovala, co vše musela vydržet, co všechno si vytrpěla a všechny strasti, které jí připravil život překonala. Zemřela úplně vyčerpaná, úplně „ vycuclá“ vším co dělala. Vše dělala s vervou a vše si naplno užívala. Určitě doporučuji čtenářům, kteří by se chtěli dozvědět něco o jejím životě. Byla to skvělá žena a tato knížka mi mnoho přinesla.
přidáno přidáno: 06.03.2011 - 10:37
Tato knížka se mi velice líbila. Příběh vypráví o skupině přátel, kteří bojovali proti hraběti Drákulovi. Knížka byla napsána deníkovou formou, což se mi velice líbilo, protože jsme hned věděli jaký z toho mají pocit, čeho se nejvíce bojí atd. Měla zajímavý děj, nikdy mi nepříšla zdlouhavá a díky deníkové formě jsem i skoro uvěřila, že tento příběh je pravdivý. Obdivuji autora, že dokázal začít nový druh hororu a ještě takto brilantně vymyslet děj. Nemohu tuto knížku s ničím srovnat, protože horory nečtu, ale určitě jí doporučím čtenářům, kteří mají rádi dobrodružství a napětí.
přidáno přidáno: 02.03.2011 - 18:21
Tato knížka se mi velice líbila. Příběh vyprávěl o třech mušketýrech, jejich příteli d´Artagnanovi a jejich dobrodružstvích. Myslím si, že autor napsal toto dílo, protože nám chtěl ukázat, jaké to v té době bylo, ale také si to samozřejmě trochu upravil, aby knížka měla pořádnou zápletku. Někoho by to třeba bavilo i bez úpravy – jen fakta, ale Dumas to psal pro lidi a chtěl, aby se jeho knížka četla. Nikdy jsem nečetla podobnou knížku. I když je tak stará, tak mě zaujala a bavila mě od samého začátku až do konce.Určitě jí mohu doporučit čtenářům, kteří mají rádi dobrodružnou literaturu a těm kteří se chtějí něco dozvědět o této době.
přidáno přidáno: 14.12.2010 - 15:51
Tato knížka mě úplně uchvátila. Knížka vyprávěla o Zoey, kterou označil stopař, a tak musela jít na Školu noci, kde prožívala různá dobrodružství. Já osobně si myslím, že první díl této série knížek byl napsán, protože autorky nám chtěly ukázat, na příkladu upírské školy, sílu přátelství a vůbec celou naší školní docházku plnou různých intrik, ale i zábavy. Poprvé jsem četla upíří romanci a velice mě to zaujalo, protože byla velmi čtivě napsána, byla v ní používána obrovská slovní zásoba, měla nápaditý děj a žádná část mi nepřišla zdlouhavá. Nevím, jestli ji mohu srovnat se Stmíváním, protože jsem ho nečetla, ale jestli je knížka taková jako film, tak si myslím, že Škola noci je o 100 % lepší. Určitě bych tuto knížku doporučila holkám, ale mohla by zaujmout i kluky, protože by se mohli něco dozvědět o dívčím světě a o světě, který vymyslely P.C. Castová a Kristin Castová.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek