knihi.cz
...nevíte co číst? Poradíme!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody marekoc
14 x
Student střední školy Obchodní akademie v Olomouci.

datum členem od: 17.11.2009
ying-yang 32, muž, Olomouc
příspěvků : 4

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 19.01.2010 - 22:24
Kniha Ekonomie dobra a zla mne skutečně fascinovala. Je velmi dobrým zamyšlením, jak lidé brali ekonomii v minulosti, a jak ji vnímají dnes. Snaží se např. nahlížet na současnou krizi jako na něco, co nás dokáže posunou někam dále. Autor v rozhovoru na stanici Čt24 poznamenal, že se psáním této knihy zabýval 8 let. Myslím, že mu patří velké díky za skutečně dobře odvedenou práci. Predikuji, že tato kniha nebude jen tak zapomenuta.
přidáno přidáno: 26.11.2009 - 21:56
Tato kniha mi byla přínosem především díky tomu, že jsem dobu před rokem 1989 nezažil. Dozvěděl jsem se řadu informací, se kterými jsem neměl šanci se setkat. Kniha je rozdělená na čtyři části ( první část se odehrává před rokem 89), další tři části se odehrávají po roce 89 a končí poslední kapitolou v roce 2000. Dále jsou součástí knihy také fotografie pořízené ze sledování tehdejší policie, zachycujíc Mrázka před rokem 89, ještě co by jako veksláka.
Kniha pro mne byla velmi zajímavým čtením, doporučuji.
přidáno přidáno: 25.11.2009 - 14:57
Kniha není špatná, ale příznám se, že jsem od ní čekal více. Mimochodem osobního trénera doporučuji každému, kdo začíná cvičit. Určitě se Vám to bude do budoucnosti přínosem.
přidáno přidáno: 18.11.2009 - 17:05
Autor je uznávaný ekonom, mimochodem byl součástí NERVu (Národní ekonomické rady vlády). Počátek krize zažil přímo v Americe, v březnu 2007 byl totiž pozván na exkurzi do amerického finančního systému. Kniha se skládá ze tří částí, první se týká krizových roků 2007, 2008, 2009. Zde autor velmi kvalitně rozebírá krizi od jejího počátku. Úvěrovou expanzi, která vyústila v hypoteční krizi ve Spojených státech. Dále také bankovnictvím Spojených států Amerických, které bylo krizí poznamenáno.
V druhé části se autor rozepisuje o chápání ekonomie v nedávné minulosti. Snaží se popsat její nedostatky, avšak také jí dává v mnoha ohledech za příklad do současné doby. V další kapitole se rozepisuje ohledně měny eura, jeho výhod a nevýhod. Závěr této kapitoly se týká popisu dvou krizí, jenž postihly svět v nedávné historii. A to Grunderskou krizí a Velkou depresí.
Závěrečná třetí část odkazuje do budoucnosti. Zde se mi líbila především úvaha a fakta o stárnutí české populace, dále také zamyšlení o ropě.
Knihu bych doporučil každému, kdo má zájem se dozvědět více o finančních krizích a jejích následcích do budoucnosti. Kniha nutí čtenáře se zamyslet nad řadou důležitých věcí, se kterými se setkáváme v běžném každodenním životě.
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek