knihi.cz
...brána do světa literatury!
knihy autoři čtenáři diskuze
2777.gif D.-e.-e.-
118 x
datum členem od: 29.05.2009
ying-yang 35, žena, Rudoltice
příspěvků : 31

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 03.02.2013 - 16:08
Stejně jako u prvního dílu nemohu popřít, že jsem díky knize získala nějaké informace. Mám ale zato, že je špatně napsaná nebo se nezdařil její překlad, popřípadě obojí. Strohý až chudý jazyk a novinářský styl mi také vůbec nevyhovoval. Nevyvolával ve mě ani ty nejmenší emoce, které od tak silného příběhu, jakým Dianin bezpochyby je, podvědomě očekávate. Čím hlouběji knihu prožívám, tím ji považuji za zdařilejší. Zde se žádné pocity nedostavily, což je, myslím, obrovská škoda.
přidáno přidáno: 03.02.2013 - 16:07
Nemohu popřít, že jsem díky knize získala nějaké informace. Mám ale zato, že je špatně napsaná nebo se nezdařil její překlad, popřípadě obojí. Strohý až chudý jazyk a novinářský styl mi také vůbec nevyhovoval. Nevyvolával ve mě ani ty nejmenší emoce, které od tak silného příběhu, jakým Dianin bezpochyby je, podvědomě očekávate. Čím hlouběji knihu prožívám, tím ji považuji za zdařilejší. Zde se žádné pocity nedostavily, což je, myslím, obrovská škoda.
přidáno přidáno: 11.03.2011 - 07:59
Na to, že je kniha na silné téma, přišlo mi to hodně slabé (tím samozřejmě nemám na mysli tloušťku knihy).
přidáno přidáno: 16.02.2011 - 06:16
Měla jsem trochu pocit, že Jana není tou Janou, kterou jsem znala. Také způsob, jazyk, kterým je kniha napsána je hodně odlišný, jednodušší, což historickému románu bere právě ten punc historie.
přidáno přidáno: 13.01.2011 - 19:54
Vysoká škola P. R., řekla bych. Podivné machinace, téměř dokonale promyšlené strategie, nekalé praktiky, korupce... Místy (hlavně začátkem knihy) jsem byla až znechucená světem neustálých intrik, ve kterém se horních deset tisíc s naprostou samozřejmostí pohybuje. Jak jen jsem vděčná za svůj všední prachobyčejný život. Z filmu jsem ovšem byla zklamaná. I přes téměř přesné dialogy převzaté z knihy, absolutně nedokázal vyjádřit její hloubku. Herci podle mého názoru příšerně přehrávali. Z knižního Patrika i v té nejnepříjemnější situaci vyzařoval stoický klid a chladná rozvaha. Oproti tomu Pat ve filmu byl chvílemi až směšný, a to hlavně, když se pokoušel křičet. :-) Postavy v knize byly vesměs vysoce inteligentní, Kateřina spíše vypočítavá, ale tak neskutečná (pardon za ten výraz) blbka jako ve filmu to rozhodně nebyla. I ostatní hrdinové byli značně podhodnoceni. V knize to pálilo všem, i těm, kteří se tak záměrně netvářili. Halucinace Patrika Grossmana jsou pro určitý pohled na knihu také stěžejní. Ve filmovém zpracování samozřejmě chybí. Takže ve zkratce: Kniha zajímavá, zábavná, k zamyšlení. Film povrchní a banální.
přidáno přidáno: 28.11.2010 - 10:50
U knih její mamky je u mě běžné absolutní "vžití se" do hlavní hrdinky. Mezi námi děvčaty je první kniha, kterou jsem od Sandry přečetla a bohužel se kýžený prožitek nedostavil. Možná je to pouze odlišnou sexuální orientací, do které jsem se nedokázala úplně vcítit. Proti homosexualitě či lesbickým vztahům vůbec nic nemám, ale místy mi popisy v knize přišly až nepříjemné. Nikoli proto, že bych se nad nimi jakkoli pohoršovala a podobně. Myslím totiž, že za tím stojí právě ta moje heterosexualita. Necítím to stejně, jako hlavní hrdinka Darja, proto mi "šimrání voňavých plavých vlasů na její tváři, když se nad ní Tereza skláněla" šlo proti srsti.
Trochu bych vytkla nepropracovanost postav. Hlavně postava Terezy mi přišla hodně plochá. Nevím, jaká je, co má za sebou, co ne, jaké má sny... Neměla jsem možnost poznat její reakci v neobvyklé situaci atd. V knize má místo pouhého objektu touhy hlavní hrdinky, podloženého především svou krásou, což je podle mě trochu škoda.
přidáno přidáno: 16.11.2010 - 06:04
Vynikající nápad na námět knihy. Příběhy jsou za sebou uspořádané tak, že plynule přechází z jednoho okruhu (Olymp, Řím, Ježíš, Židi, stašidla,...) do druhého, takže nemáte pocit chaosu. Naopak! Postupujete po jednotlivých - avšak provázaných - bodech, krůček po krůčku.
Je nad mé síly si ty krásné příběhy zapamatovat úplně všechny, ale i přesto jsem zase o něco moudřejší. :-)
přidáno přidáno: 17.10.2010 - 11:59
Pro mě nejzábavnější díl. Nemám na mysli komedialitu nýbrž poutavost. Akce, dobrodružství, napětí se zde nacházelo ve větší míře, než v předchozích třech knihách. Dokonce je dílo obohaceno překvapením a neočekávanými zvraty jako např. otisknutí Jacoba, či útěk Alice. Tyto dvě věci jsem opravdu musela chvíli rozdýchávat, což hodnotím pozitivně. Dobrá kniha musí zasáhnout. Ještě nikdy jsem nepročetla opravdu CELOU noc. Tedy až doposud! Rozbřesk jsem četla do půl sedmé ráno, takže poutavý pro mě určitě byl.
přidáno přidáno: 28.09.2010 - 17:19
Bez rozvleklých pasáží, bez Bellyných stupidních myšlenkových pochodů, či hluchých míst. Dinamcké, řekla bych. Po třech dílech ságy Stmívání, kde bývaly drama či akce pouze několikamálostránkovou záležitostí, příjemná změna.
přidáno přidáno: 26.09.2010 - 17:41
Do ničeho jiného nebudu čtenáři kiddo zasahovat. Protože každý máme právo na svůj názor. Ale v jedné faktické věci se mýlí. Ne že by Charlie někdy překypoval nákloností k Edwardovi, ale opravdu nerad ho začal mít až tehdy, co Edward náhle odjel a on se musel dívat na to, jak jeho dcera trpí, aniž by s tím mohl cokoli udělat. Na strůjce vší té bolesti přirozená reakce, myslím. Dále zde kiddo píše, že ji ho přesto toleruje. A jiného může dělat? On sám mu to zjevě neodpustil, takže mu to také dává patřičně najevo. Ale Bella je už dost stará a rozhodla se, že i přesto chce s Edwardem být. Takže pokud ji nechce ztratit, co může víc dělat, než její rozhodnutí akceptovat a jen pozorně přihlížet, aby byl vždy připravený být tu pro ni, až se to stane příště?
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek