Abeceda piva

Češi jsou mistři světa v pití piva. Výpravná rukověť pro každého, kdo se chce dozvědět více o českém národním nápoji, vznikla na základě stejnojmenného cyklu České televize vysílaného v rámci magazínu Testoviny. Hovoří v ní lidé, pro které je pivo denním chlebem, protože je jejich profesí. Vysvětlují, jak se pivo vaří, jak o ně pečovat před čepováním i jak ho využít v kuchyni. Dozvíme se, že kromě desítky a dvanáctky existují i piva speciální a neobvyklá, která také stojí za to ochutnat. Kniha přináší úplný přehled všech pivovarů České republiky. Nejen velkých, které vyrobí ročně miliony hektolitrů a pivem zásobují žíznivce po celém světě, ale i malých, které ročně uvaří sotva pět set litrů pro sebe a své známé. Orientaci při výpravách za oblíbeným mokem napomůže vložená pivní mapa.

www.knihi.cz