Mrtvý dostih

V předvečer 2000 Guineas, prvního klasického dostihu roku, se výkvět dostihového světa v Newmarketu sejde na prestižní slavnostní večeři. Lesku této společenské příležitosti dodává i skutečnost, že večeři připravuje špičkový šéfkuchař Max Moreton. Max, jako zakladatel restaurace U sítě se senem, v dostihovém městě tak oblíbené a oceněné hvězdičkou od Michelina, je v newmarketské společnosti svého druhu celebritou. Ani v nejmenším by neočekával, že celou noc po události stráví dávením a bude se svíjet ve strašlivých bolestech. Čekají ho však ještě horší věcivznikne podezření, že jeho jídlo přivedlo dvacet čtyři z hostů večeře do nemocnice. Max, hrdý na svoji profesi, si říká, že všechno bude zřejmě trochu jinak, než jak to vypadá.
Za pár hodin je Maxova restaurace úředně uzavřena, jeho pověst se potácí na okraji propasti a hrozí mu soudní stíhání. Den však ještě nekončí a zanedlouho Max zoufale bojuje o víc než jen o živobytí

www.knihi.cz