Zlatá pravidla stravování

Známý lékař si je vědom toho, že dnes existuje obrovské množství knih o výživě, a proto se pokusil sestavit nejdůležitější všeobecné principy, kterými bychom se měli řídit, pokud chceme zdravě jíst a být zdraví. Patří k nim například nezbytnost jíst v klidu a pomalu, jen čerstvá a čerstvě připravená jídla, na která máte právě chuť, a jenom když máte hlad, přičemž při prvních pocitech nasycení je třeba s jídlem skončit.

Na rozdíl od většiny jiných knih a metod přistupuje k tématu od základu a zaměřuje se na těchto pět oblastí:

1. Základní poznatky o trávicí soustavě lidského orga-nismu.

2. Vzájemné působení potravy a organismu.

3. Sestavení individuálního jídelníčku.

4. Obecné znalosti o potravinách.

5. Jídlo jako lék i prevence.

www.knihi.cz